Reabilitarea Cinematografului Favorit din Capitală, din nou pe lista de investiţii a Primăriei Sectorului 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar urma să arate cinematograful Favorit dacă proiectul de reconstrucţie şi modernizare va fi pus în practică
Aşa ar urma să arate cinematograful Favorit dacă proiectul de reconstrucţie şi modernizare va fi pus în practică

Consilierii locali ai Primăriei Sectorului 6 au aprobat hotărârea de consiliu prin care se alocă două milioane de lei pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea a cinematografului Favorit. La presiunile grupului de iniţiativă special format pentru începerea lucrărilor, administraţia locală trebuie să clarifice situaţia juridică a imobilului pentru a putea începe lucrările.

Decizia a fost luată joi, 30 ianuarie, când la Primăria Sectorului 6 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local în care s-a aprobat bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 pe anul 2014.

Din bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 a fost alocată suma de două milioane lei pentru consolidare, extindere şi modernizare, inclusiv consultanţă, a Cinematografului Favorit.

Grupul de Iniţiativă Favorit, o comunitate înfiinţată de bucureşteni care locuiesc în Sectorul 6 şi care se luptă pentru proiectul Cinematografului Favorit, a adresat o petiţie autorităţilor locale. Potrivit reprezentanţilor Grupului de Iniţiativă, petiţia a fost citită de către consilier local Manuel Avramescu care a răspuns tuturor întrebărilor formulate de Grupul Iniţiativa Favorit.

Începerea lucrărilor, la mâna Primăriei Sectorului 6

Din primele concluzii, potrivit sursei citate, rezultă că până pe 31 iulie, Primăria trebuie să clarifice situaţia juridică a Cinematografului Favorit, pentru a putea să înceapă procedura de organizare a licitaţiei pentru atribuirea contractului de lucrări.

Termenul a fost dat de către Curtea de Conturi, în urma unui audit efectuat în anul 2013 la Primăria Sectorului 6. În cazul în care Primăria Sectorului 6 nu preia clădirea de la RADEF România Film până la data menţionată, aceasta va trebui să returneze banii, deja cheltuiţi, pentru Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic.

Potrivit sursei citate, pe 7 februarie se preconizează că va avea loc prima întâlnire de lucru între Comisia Consiliului Local Sector 6 de analiză şi verificare în vederea elaborării planului de management pentru “Centrul Cultural European Favorit”, reprezentanţi ai Grupului Iniţiativa Favorit şi alţi factori interesaţi.

Grupul de Iniţiativă Favorit

Grupul Iniţiativa Favorit este un grup de iniţiativă cetăţenească format din vecini de cartier, prieteni, oameni obişnuţi din cartierul Drumul Taberei. Grupul a luat naştere în mai 2010 şi de atunci militează pentru transformarea vechiului cinematograf Favorit, aflat în ruină, într-un centru cultural comunitar, de care să beneficieze toţi locuitorii din cartier.

Mai puteţi citi:

Cinema Favorit, lăsat în paragină de autorităţi. Cum pasează Primăria Sectorului 6 responsabilitatea către Municipalitate

Reprezentanţii grupului de iniţiativă „Favorit“, o comunitate a locuitoriilor din sectorul 6 care susţine modernizarea şi transformarea fostului cinematograf „Favorit“ într-un centru cultural, spun că Primăria Sectorului 6 a scos din bugetul pe anul 2013 fondul pentru lucrări. În replică, reprezentanţii administraţiei locale pasează problema în curtea Primăriei Generale a Capitalei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite