Rata de infectare în Bucureşti a depăşit pragul de 35 la mie. Sistemul medical este sub presiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rata de infectare în Bucureşti continuă să crească, astăzi, 9 februarie, ajungând la 35,31 cazuri la ia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică.

Aceasta este cea mai mare incidenţă COVID înregistrată de la începutul pandemiei în Capitală. 

Rata de incidenţă COVID-19 a crescut accentuat de la începutul acestui an. La 1 ianuarie era de 0,72 cazuri la mia de locuitori.

„Există o presiune extrem de mare pe sistemul medical”

Odată cu creşterea rapidă a numărului de infectări din Capitală şi din ţară, presiunea pe sistemul medical se resimte.

Având în vedere această situaţie, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face apel la nivelul populaţiei din Bucureşti ca, atât pacientii, cât şi personalul medical să dea dovadă de înţelegere unii faţă de ceilalţi, dar şi de respect reciproc pentru depăşirea acestei situaţii.

„Numărul mare de cazuri poate însemna, în funcţie de moment, şi anumite întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală, cauzate exclusiv de numărul mare de pacienţi inregistraţi în aceste zile, chiar dacă mulţi dintre aceştia au forme uşoare sau medii de boală. Medicii, alături de tot personalul medical, au fost şi sunt alături de pacienţi, dar, în această perioadă, pe anumite servicii, cum sunt medicina de familie şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24h. Pentru a face faţă acestei situaţii, cu toţii, pacienţi şi personal medical, trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi respect reciproc”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Doar în ultimele 14 zile, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov s-au efectuat 53.648 de solicitări din care 16.007 urgenţe de cod roşu şi cod galben, 13.367 consultaţii de urgenţă la domiciliu şi 24.274 recoltări de probe biologice în vederea efectuării testului PCR.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19: http://www.ms.ro/2022/01/22/masuri-urgente-in-bucuresti-si-ilfov-pentru-cresterea-accesibilitatii-la-testarea-covid-19-si-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-pentru-pacientii-care-solicita-testarea-la-domiciliu/ 

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite