RADET va fuziona cu ELCEN. De anul viitor bucureştenii vor plăti mai puţin pentru încălzire, iar datoriile regiei se vor şterge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma fuzionării celor două companii, bucureştenii vor plăti mai puţin pentru încălzire
În urma fuzionării celor două companii, bucureştenii vor plăti mai puţin pentru încălzire

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti(CGMB) a aprobat joi, în cadrul Şedinţei de Consiliu memorandumul care prevede realizarea unui serviciu public, integrat de alimentare cu energie termică a oraşului prin fuzionarea RADET-ului cu ELCEN.

Odată aprobat acest memorandum, edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, are undă verde pentru a semna memorandumul, urmând să fie trimis către aprobare ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu. După primirea tuturor avizelor necesare, memorandumul urmează să ajungă pe masa Guvernului, care va da aprobarea finală acestui proiect.


Potrivit viceprimarului Capitalei, Marcel Nicolaescu, toate procedurile de aprobare care sunt necesare acestui proiect, inclusiv aprobarea memorandumului de către Guvern ar urma să fie obţinute până la finalul anului.

Acesta a mai menţionat că după ce vor fi primite aprobările necesare proiectului, RADET-ul se va transforma într-o societate comercială pentru a putea fi posibilă fuziunea. "Într-o următoare etapă, este foarte necesar ca RADET-ul să fie reorganizat în societate comercială, pentru că ELCEN-ul este deja societate comercială şi nu se poate uni o societate comercială cu o regie autonomă”, a declarat acesta. 


O repercusiune a acestei fuzionări ar fi ştergerea datoriilor istorice accumulate de RADET care figurează cu  datorii de circa 220 de milioane de euro, la care se adaugă penalitatile, de circa 250 de milioane de euro, faţă de ELCEN.

Privitor la aceste datorii fabuloase, viceprimarul general al Capitalei a declarat că prin unirea celor două societăţi acestea vor fi stinse, deoarece ELCEN va prelua acţiunile RADET.

Viceprimarul a mai spus că va fi organizată o licitaţie, posibil internaţională, în urma căreia se va alege un nou administrator al acestei fuziuni, care să fie dispus să învestească în retehnologizarea companiei.

“Vom susţine şi vom aproba în Consiliul General de anul viitor, probabil în primele luni, transformarea RADET-ului în societate comercială şi delegarea serviciului de gestiune a serviciul public de utilitate, prin delegare directă, noii entităţi care va fi creată, urmând ca într-o etapă finală, pentru finanţarea acestor investiţii, va avea loc o licitatie chiar internaţională pentru un operator care să asigure această delegare a serviciului, să facă investiţii în linii tehnologice noi", a spus Nicolaescu.

Viceprimarul a mai spus că proiectul privind constituirea serviciului public integrat de alimentare cu energie termică va putea fi implementat abia în al doilea semestru din 2013. "Iarna aceasta mergem după vechiul mod de funcţionare, începând de iarna viitoare încercăm să ne reorganizam prin acest sistem nou, cu delegarea serviciului către noua structură organizată", a mai declarat acesta.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite