Protest în Capitală: manifestanţii s-au adunat în faţa unui centru în care sunt internaţi tineri bolnavi. Primăria Sectorului 2 reacţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După protestul organizat joi seară, în faţa Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „Ghe. Şerban“ , din Capitală, Primăria Sectorului 2 reacţionează şi spune că a fost vorba despre o acţiune neautorizată. Reprezentanţii Primăriei susţin că organizatorii au urmărit manipularea şi dezinformarea publică.

Potrivit Mediafax, la protestul organizat joi seară au luat parte peste 50 de persoane, care au avut scopul de a sensibiliza autorităţiile privind cei 54 de tineri care stau în centrul „Ghe. Şerban“ şi care, potrivit unor foşti voluntari din centru, s-ar afla într-o stare de degradare fizică şi emoţională.

Reprezentanţii administraţiei publice locale a sectorului 2 spun că sunt îngrijoraţi din cauza manifestaţiei neautorizate, susţinând că organizatorii protestului nu sunt interesaţi de starea tinerilor internaţi acolo. De asemenea, aceştia susţin că la manifestaţie au luat parte Centrul de Resurse Juridice(CRJ), Linda Barr şi John McGoldrick, directori ai RAP Foundation din Scoţia „ care se pare că au anumite interese care nu ţin de binele adulţilor bolnavi internaţi în centru“.

„Prin toate acţiunile realizate de membrii fundaţiei respective au adus atingere prestigiului instituţiilor statului român“ , se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au mai declarat că protestul a avut un puternic şoc emoţional pentru tinerii din centru şi a produs stări de agitaţie, total nerecomandate suferinţelor pe care le au. O altă precizare făcută de reprezentanţii Primăriei este aceea că Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică „Ghe. Şerban“ este foarte bine organizat şi dispune de toate dotările specifice îngrijirii în condiţii optime a beneficiarilor.

Ce spune CRJ?

Reprezentanţii CRJ susţin că, deşi în decursul zilei de miercuri au primit aprobarea verbală a Primăriei pentru acţiunea de protest, când au ajuns în faţa centrului, jandarmii le-au comunicat că autorizaţia a fost retrasă.

Potrivit Medifax, cei de la CRJ spun că au participat, miercuri, în urma unei notificări trimise Primăriei Capitalei, la o şedinţă, care a avut loc la secretariatul general, în care li s-a transmis că manifestarea lor este aprobată, urmând să primească în scris această decizie, dar, spun ei, li s-a comunicat că răspunsurile scrise vin mai târziu. De asemenea, reprezentanţii CRJ susţin că li s-a spus că Jandarmeria şi Poliţia vor fi informate, iar manifestanţii vor putea să protesteze.

„Înainte cu o oră de începerea evenimentului, jandarmii ne-au informat că manifestarea noastră nu mai este aprobată şi că s-a încercat contactarea noastră şi nu am fost de găsit, dar că dumnealor au aflat la ora 15.00 că această manifestare nu mai este aprobată“ , a declarat, pentru Mediafax, reprezentanta CRJ, Georgiana Pascu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite