Primul Grand Prix de 10 kilometri nocturn, din București. Traseul și restricțiile de circulație FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala găzduiește, sâmbătă, prima ediție a Bucharest 10K GRAND PRIX, cel mai nou eveniment RunInBucharest, dedicat atât alergătorilor profesioniști, cât și amatori. Este prima competiție nocturnă de 10 kilometri, organizată noaptea în București. Poliția Rutieră vine cu importante restricții de circulație.

Campionul Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, va participa
Campionul Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român, va participa

Peste 4.000 de alergători sunt așteptați la start, de această dată, după apusul soarelui. Cursa Bucharest 10K GRAND PRIX, singura de 10 kilometri, organizată în România și una dintre puținele din Europa, face parte a trilogia celor mai importante evenimente stradale din țara noastră și este dedicată atât alergătorilor profesioniști, cât și amatori.

Campionul Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist român se va număra printre participanți.

Orele de desfășurare și traseele

Afișul evenimentului
Afișul evenimentului

Evenimentul reunește două curse de alergare competitive: de 5 kilometri și 10 kilometri. Startul pentru 5 kilometri se va da la 19:10, urmând ca la 20:40 să aibă loc startul pentru 10 km.

Starturile pentru alergătorii cu abilități speciale vor avea loc după cum urmează: pentru 5 kilometri se va da la ora 19:00, urmând ca la 20:30 să să aibă loc cel pentru 10 kilometri.

Traseul începe în Piața Constituției, parcurge Bulevardul Unirii, cuprinde unele dintre cele mai emblematice repere ale capitalei, printre care: Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piața Muncii, și se încheie în Piața Constituției.

Pentru a putea participa la una dintre cursele evenimentului, alergătorii trebuie să aibă cel putin 18 ani împliniți, în ziua cursei, pentru cursa de 10 kilometri și 16 ani pentru cursa de 5 kilometri. Aproximativ 100 de voluntari se vor afla pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în ziua evenimentului. Pe traseu vor fi 6 puncte de entertainment și 1 punct de hidratare.

Restricții de circulație

Pentru buna desfășurare a evenimentului, între orele 18:00-23:00, se va restricționa traficul rutier pe toate arterele de circulație aflate pe traseul competiției sportive:

Bd. Libertății (Piața Constituției) – stânga bretea Piața Constituției –dreapta Bd. Unirii – Piața Alba Iulia – dreapta Bd. Decebal – întoarcere 180 de grade pe trecerea de pietoni de la intersecția cu Piața Muncii/Piața Hurmuzachi (fără a afecta traficul din intersecție) – continuare Bd. Decebal – dreapta pe Bd.Unirii – dreapta Bd. I.C. Brătianu – stânga Spl. Independenței (contrasens auto) –

întoarcere 180 de grade înainte de Pod. Hașdeu (fără afectarea intersecției) –FINISH.

Totodată, în data de 17 iunie, între orele 14:00-23:00, se va restricționa traficul pe Bd. Libertății, sensul de mers dinspre Calea 13 Septembrie către Bd. Națiunile Unite.

Harta restricțiilor de circulație
Harta restricțiilor de circulație

Rute ocolitoare:

- Calea 13 Septembrie – Str. Izvor – Pod Hașdeu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Buzești;

- Șos. Mihai Bravu – Bd. Pache Protopopescu – Piața Universității – Bd.Regina Elisabeta – Pod. Hașdeu.

- Bd. George Coșbuc – Bd. Regina Maria – Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd. Mircea Vodă – Calea Dudești.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule:

  • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou;
  • să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericolsiguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonilor le este recomandat să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

Concert Zdob și Zdub

Bucharest 10K GRAND PRIX reprezintă o experiență unică de alergare în România, combinând alergarea cu o atmosferă de festival, numai bună pentru începutul verii.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, alergătorii și spectatorii sunt așteptati în Piața Constituției cu două momente incendiare: o sesiune de #MuzicaAia by Radio ZU feat. DJ Razz și, după finish, un concert susținut de Zdob &Zdub.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite