Primarul Sectorului 2 vrea limitarea vitezei în zona Andronache: Suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea limitarea vitezei în zona Andronache, unde sâmbătă s-a produs tragicul accident rutier în urma căruia două fete au decedat. El spune însă că este nevoie ca străzile să se afle în administrarea autorităţii locale, pentru ca aceasta să poată interveni acolo unde este cazul.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat, luni, la locul accidentului din Sectorul 2, că în zonă ar trebui montate limitatoare de viteză, însă este o problemă birocratică. "Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că birocraţia, eu şi birocraţia română din acest moment suntem vinovaţi pentru moartea acestor fete", a afirmat el. Radu Mihaiu a anunţat că intenţionează să obţină de la Administraţia Străzilor dreptul de a monta relantisoare şi semne de circulaţie, în tot sectorul, aşa cum a obţinut Primăria Sectorului 1.

"Sunt mai multe solicitări cu privire la zona Andronache. Există şi o decizie cu privire la zona Andronache pentru limitarea vitezei la 30 de kilometri pe oră. Este votată, este decisă, trebuie pusă în aplicare şi pentru punerea în aplicare Administraţia Străzilor trebuie să-şi prioritizeze bugetul şi nu a prioritizat bugetul pentru aceste locuri. (...) Va trebui să cerem ca străzile să fie în administraţia Primăriei de sector, aşa cum e normal, pentru a putea prelua şi responsabilitatea financiară şi legală, dar şi posibilitatea de a interveni, acolo unde este cazul. Nu este singura zonă care are nevoie de limitatoare de viteză. Mai sunt zone în sector care au nevoie de limitatoare de viteză şi, din păcate, aşteptăm prea mult pentru ca ele să fie implementate şi ar trebui să le putem implementa noi", le-a transmis Radu Mihaiu locuitorilor.

Potrivit acestuia, nu se pot implementa foarte repede măsuri pentru limitarea vitezei în zona Andronache, pentru că Primăria de sector nu are în prezent atribuţii în domeniu.

 "Primăria de sector nu poate cheltui bani pentru lucruri care nu se află în administrarea proprie. Dacă nu se află în administrarea proprie şi cheltuim banii pe ceva de acest fel se poate chema deturnare de fonduri şi vine Curtea de Conturi la noi, vine DNA-ul", a explicat primarul. 

Doi copii au murit, sâmbătă, într-un accident în Bucureşti. Tragedia s-a produs pe o stradă din nordul Capitalei, în cartierul Andronache din Bucureşti, după ce o şoferiţă a pierdut controlul volanului, a lovit un stâlp şi a ricoşat pe trotuar. Ambele au fost transportate la spital, însă nu au putut fi salvate. Iar potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Coste, în urma analizării imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, automobilul părea că se deplasează cu viteză mare.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite