Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de reorganizare a ArCub

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General, Răzvan Sava, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de reorganizare a ArCub si supunerea acestui proiect dezbaterii publice.

El a solicitat directorului Mihaela Păun sa publice, incepand de miercuri 27 ianuarie, calendarul de evenimente si proiecte culturale pentru a doua etapa a candidaturii Bucurestiului la Capitala Culturala Europeană.

„Am urmărit, în ultimele zile, modul în care Arcub încearcă să acrediteze ideea în spaţiul public cum că Primăria Capitalei, prin reorganizarea instituţiei Arcub, ar pune în pericol candidatura Bucureştiului pentru competiţia Capitală Culturala Europeană 2021. Nu discut despre modul în care managerul pe viaţă al acestei instituţii, care foloseşte bani publici, a manipulat opinia publică cu o teză falsă. Deşi nu este necesar, conform legii, să supun dezbaterii publice o decizie de reorganizare a unei instituţii din subordinea primăriei, o să fac acest lucru, la cererea ONG-urilor prietene Arcub. In intervalul celor 30 de zile de dezbatere invit, pe această cale, toate ONG-urile din Bucureşti, nu numai cele prietene cu Arcub să-şi spună părerea despre activitatea acestei instituţii.

Tot în acest interval de timp voi cere un audit tehnico-financiar în detaliu al acestei instituţii. Sunt convins că acest audit va confirma ceea ce cred cu toată tăria, anume că sute, mii de bucureşteni – alţii decît cei plătiţi de Arcub – au auzit şi au beneficiat de serviciile culturale ale acestei instituţii. Tot în acest interval de timp le cer public celor de la Arcub să afişeze şi să comunice public, chiar de mâine, calendarul de programe şi evenimente gândit pentru etapa a doua a competiţiei Bucureşti Capitală Culturala Europeană. Sunt convins că profesioniştii care lucrează la acest program au pregătit deja şi sunt gata să prezinte opiniei publice pe date, ore, locaţii, calendarul de evenimente care va aduce Bucureştiului bine meritatul titlu de capitală culturală europeană“, a declarat, marţi, edilul-şef al Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite