Pericolul de explozie persistă la Crevedia. Localnicii sunt sfătuiți să plece din zonă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Crevedia (Dâmbovița), pericolul de explozie există încă. Pompierii răcesc încontinuu o cisternă pentru a evita o nouă deflagrație devastatoare. Doi oameni, un cuplu de localnici care stăteau lângă stația GPL, au murit, iar numărul răniților se ridică la 56.

Locul exploziei de la Crevedia SURSA martor
Locul exploziei de la Crevedia SURSA martor

Potrivit anchetatorilor, o cercetare amănunțită la fața locului nu a fost efectuată, deocamdată, pentru că o cisternă are o scurgere de gaz, fiind avariată în urma exploziilor de sâmbătă, 26 august 2023.

Pentru a ține totul sub control, pompierii răcesc încontinuu cisterna încărcată cu GPL, cu perdea de apă, de teamă să nu explodeze.

Pompierii așteaptă ca toată cantitatea de gaz din respectiva cisternă să se scurgă în mod natural, pentru a elimina pericolul de explozie în totalitate.

Cele 6 case care au ars în totalitate în Crevedia se aflau la mai puțin de 100 de metri de stația GPL. Alte 20 de case au fost avariate serios în urma deflagrației.

Prima reacție din partea firmei care deținea stația GPL de la Crevedia

Firma deținută de Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, a transmis că este în căutarea unor „soluții concrete“ pentru a veni în sprijinul victimelor exploziilor de la stația GPL din Crevedia, care au produs decesul a două persoane și rănirea altor 56, printre care și pompieri.

Firma care administra stația GPL din Crevedia se numește Flagas SRL și este deținută de Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal.

Cei doi patroni ai companiei se declară „cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor”, susținând că sunt în căutarea unor „soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților”. 

Textul integral al comunicatului transmis de firma FLAGAS SRL, privind exploziile de la Crevedia:

„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident.

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm ăa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților, și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”.

Explozii la o stație GPL în Crevedia

Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, 26 august 2023, în Crevedia (Dâmbovița). 

Tatăl patronului firmei unde a avut loc explozia de la Crevedia, primarul Ioan Doldurea, a venit cu o declarație neobișnuită privind consecințele deflagrației, considerând despre pompierii angajați în stingerea incendiului că e „treaba lor”, în ceea ce privește rănile suferite.

Din cele 58 de victime inițiale, 12 au fost externate, doi pacienți au decedat și alți 12 au fost transferați în străinătate la tratament.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul privind exploziile care a avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite