Primăria Sectorului 6 a început distribuirea codurilor QR către beneficiarii locurilor de parcare. La ce folosesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6
Foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a început distribuirea codurilor QR pentru beneficiarii locurilor de parcare. Plicurile vor ajunge în cutiile poştale ale destinatarilor, peste 43.000. în plic se va regăsi şi un ecuson ce trebuie lipit pe parbriz şi o scrisoare cu instrucţiuni.

Distribuirea plicurilor se va face până la finalul lunii august. Tot până la acea dată, şoferii au obligaţia de a-şi lipi pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu codul QR primit. Poliţia Locală sau reprezentanţii primăriei vor verifica, printr-o aplicaţie specifică, autenticitatea codului QR, potrivit Agerpres

„Neafişarea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliţia Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului şi afişarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administraţiei Comerciale Sector 6 se sancţionează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.  

În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligaţia să solicite unul nou la Administraţia Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti”, a informat primarul Ciprian Ciucu. 

Potrivit edilului, în Sectorul 6 se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament. Aşadar, va fi distribuit un singur cod QR pentru o singură maşină.  

„În situaţia în care familia deţine două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicaţia „eSector6” ca autoturisme secundare. Proprietarul va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre maşini, chiar dacă numai una dintre ele deţine QR cod în parbriz. Poliţia locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicaţie”, a mai transmis Ciucu pe contul său de Facebook

„În situaţia în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar şoferul vrea să folosească o altă maşină, trebuie să notifice Administraţia Comercială. Notificarea va conţine numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere şi data de terminare a folosirii acelei maşini provizorii. Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăşi 60 de zile cumulate pe an şi nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri”, se mai precizează în comunicat. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite