​Primăria Bucureşti vrea să acceseze 23 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea instalaţiilor electrice din 10 spitale COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia Spitalelor mai are în implementare proiecte de 26 milioane de euro, tot din fonduri europene.
Administraţia Spitalelor mai are în implementare proiecte de 26 milioane de euro, tot din fonduri europene.

Proiecte în valoare de aproximativ 22,8 milioane de lei au fost depuse de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor cu scopul de a obţine finanţare din fonduri europene pentru dotarea celor 10 spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea instalaţiilor electrice, instalaţii pentru siguranţa la incendiu şi sisteme de ventilaţie.

„Am fost bucuros să particip astăzi la semnarea contractului de parteneriat între administraţia spitalelor şi 10 spitale din subordinea municipalităţii pentru depunerea de proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru 10 spitale, pentru instalaţii electrice, instalaţii împotriva producerii incendiilor şi instalaţii de ventilaţie. 

După cum ştiţi am avut în ultimele luni câteva tragedii care au venit exact din nefuncţionarea acestor tipuri de instalaţii. A fost o decizie foarte bună a ministerului Sănătăţii de a deschide pe POIM acest program. Administraţia Spitalelor şi managementul spitalelor din subordine au făcut proiectele tehnice ca ele să poată fi depuse pe această secţiune a POIM-ului. 

Toate cele 10 spitale sunt spitale COVID în acest moment. Tot pe POIM s-au semnat deja contracte de finanţare în valoare de 26 milioane de euro pentru instalaţii pe axa specială care vizează coronavirus, pentru echipamente şi materiale pentru coronavirus. Sunt proiecte în implementare”, a declarat primarul Nicuşor Dan, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Administraţia Spitalelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite