Previziunile specialiştilor europeni cu privire la Pasajul Basarab s-au adeverit: "Felicitări, veţi avea mai mult trafic!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că cel mai lat pod din Europa va fi inaugurat în mijlocul Bucureştiului, a atras atenţia mai multor specialişti de peste hotare care au ţinut să critice investiţia primăriei în această mega-construcţie.

Jan Gehl, specialistul danez care a influenţat cel mai mult schimbările urbane ale ultimei decade, prezent în urmă cu zece zile în Capitală pentru lansarea unei cărţi, s-a arătat amuzat de vestea că vom inaugura Pasajul Basarab, cel mai lat pod din interiorul unui oraş din Europa.

“Să fie clar pentru oricine: mai multe străzi, mai mult trafic! Mai multe parking-uri, mai atractivă e invitaţia la trafic! Aţi făcut un nou pod în oraş? Felicitări, veţi avea cel mai mult trafic!”, a spus arhitectul din Danemarca.

Citeşte AICI "previziunile" arhitectului danez într-un interviu acordat Adevărul de Seară.

La fel de sceptici s-au arătat şi specialiştii de la Viena, cu privire la construcţia podului. Aceştia susţin că atât podurile, cât şi locurile de parcare nu sunt decât magneţi pentru maşini.

„Moda aceasta cu podurile era prin 1960 şi era cât pe ce să urmăm şi noi valul, dar, din fericire, am ales să milităm pentru renunţarea la maşinile personale şi să încurajăm transportul public. Multe administraţii, chiar şi cea de la Praga, au optat pentru pasaje, iar acum realizează că nu au fost o soluţie”, a spus inginerul Bernd Skoric, şeful departamentului Urbanism şi Circulaţie din cadrul Primăriei Viena. Vezi AICI soluţiile pe care specialiştii le propun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite