Preţurile brazilor de Crăciun în Bucureşti. Cât costă bradul care miroase a portocale şi are corona mai bogată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgurile de brazi din Bucureşti şi-au deschis porţile de câteva zile şi ofertele, spun comercianţii, sunt pentru toate buzunarele. În acest an, preţurile brazilor pornesc de la 50 de lei, iar vedeta sărbătorilor de iarnă este pomul care miroase a portocale.

În pieţele, supermarketuri şi pepinierele de lângă Capitală comercianţii au început, înainte cu două săptămâni de Crăciun, să aducă brazi şi molizi pentru cei care vor să îşi împodobească pomul pentru Sărbătorile de iarnă. În acest an, preţurile se aseamănă cu cele de anul trecut, iar pentru cel mai ieftin brad bucureştenii sunt nevoiţi să scoată din buzunar 50 de lei.

10.000 de pomi pe an

În Voluntari, la câţiva kilometri de Bucureşti, peBulevardul Eroilor, se află o pepinieră în care an de an sunt plantaţi circa 10.000 de pomi: brazi, molizi, pini sau alte specii asemănătoare. De pe 2 decembrie, pepiniera şi-a deschis porţile şi pentru cei care sunt în căutarea unui pom de Crăciun pe care să-l împodobească în acest an.

„Noi avem aici două tipuri de pomi: cei pe care îi vindem cu tot cu rădăcini şi cei pe care îi tăiem“, explică Marian Oneaţă, reprezentantul pepinierei. Spre exemplu, pentru un brad cu rădăcini cu o înălţime cuprinsă între 1,5 şi 2,5 metri cumpărătorii sunt nevoiţi să scoată din buzunar 85 lei, fără TVA. Pentru acelaşi tip de brad, cu o înălţime cuprinsă între 2,6 şi patru metri, doritorii trebuie să plătească 120 de lei cu TVA.

image

Brazi cu tot cu pământ FOTO Dorin Constanda

Pentru cei care nu vor un brad cu rădăcini pe care să îl planteze în grădină există varianta brazilor tăiaţi. Aceştia, explică reprezentanţii pepinierei, sunt mai ieftini şi preţurile sunt curpinse între 50 şi 70 de lei, fără TVA, în funcţie de înălţime bradului.

Pomul cu miros de portocală

Pe lângă brazi, cei care trec pragul pepinierei pot pleca acasă cu un molid tăiat care costă 20 de lei, fără TVA. „Chiar dacă sunt mai ieftini, brazii ţin mai mult. Bine, avem şi molid argintiu, acesta ajunge să coste 1.000 de lei“, mai explică Marian Oneaţă. Cu toate acestea, vedeta pepinierei este bradul Douglas, un pom al căror ace miros puternic a portocale. „Cu tot cu pămân costă 85 de lei, iar unul de peste trei metri ajunge la 120 de lei. Spre deosebire de bradul obişnuit creşte mai repede, se îmbracă mai frumos“, explică reprezentantul pepinierei.

image

Molidul argintiu costă 1.000 de lei FOTO Dorin Constanda

De asemenea, explică bărbatul, dacă vă cumpăraţi un brad fără rădăcini care vreţi să rămână verde mai mult timp trebuie să îl înfigeţi într-o găleată în care aţi pus nisip umed şi în acest fel va rezista mai multă vreme.

Brazii din pieţe, mai căutaţi

Cu toate acestea, brazii din pieţe sunt mai căutaţi pentru că oamenilor le este mai uşor să se deplaseze până în cea mai apropiată piaţă. Spre exemplu, în Piaţa Obor din Capitală comercianţii au început deja să aducă brazi pentru a-i vinde. Aici, doritorii pot găsi brazi crescuţi direct în ghiveci cu rădăcini, iar preţurile pentru aceştia pornesc de la 80 de lei. În funcţie de cât de înalt este bradul din ghiveci preţul poate ajunge până la 200 de lei. 

image

Brazi crescuţi direct în ghiveci FOTO Dorin Constanda

De asemenea, pentru un brad înalt de doi metri, doritorii trebuie să scoată din buzunar 180 de lei, în timp ce pentru cei care vor un brad ceva mai modest pot alege unul care costă între 59 şi 120 de lei. Pentru cei care vor brazi cu adevărat impunători de peste patru, cinci metri oferta este variată. Brazii pornesc de la 1.200 de lei şi pot ajunge până la 3.000 de lei, în funcţie de cerinţele cumpărătorului. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite