Prefectura Bucureşti: Cetăţenii trebuie să aştepte aproximativ 48 de ore pentru a fi testaţi de COVID la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Bucureşti, a anunţat luni că timpul de aşteptare a unei ambulanţe pentru testarea Covid-19 la domiciliu a crescut de la 24 de ore la 48 de ore, în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Motivul principal este explozia numărului de cazuri, din ultima perioadă.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a ajuns luni la 5,67 la mie, în creştere faţă de ziua precedentă, când era de 5.17, potrivit DSP. Capitala se află acum în scenariul roşu.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, miercuri, cu o rată de infectare de 3,32.A fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise din Capitală.

Totodată, în scenariul roşu, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness şi alte localuri pot funcţiona la maximum 30% din capacitate.

Pentru a solicita testare COVID 19 la domiciliu, persoanele care prezintă simptome ce justifică suspiciunea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 pot apela numărul de Call Center DSP Bucureşti 021-9462, unde operatorii vor prelua solicitarea de testare şi o vor comunica Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în cel mai scurt timp.

De asemenea, în vederea eficientizării procesului de solicitare a testării COVID 19 la domiciliu, împreună cu STS a fost operaţionalizat un formulat online de testare pe site-ul DSP Bucureşti, la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.118 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate, de asemenea, 17 decese, conform bilanţului provizoriu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite