Prefectul Capitalei spune că a aflat de ordinul privind noile criterii de carantinare din Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica, prefectul Capitalei / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Alin Stoica, prefectul Capitalei / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a aflat de ordinul de ministru al Sănătăţii, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor, din Monitorul Oficial. Acesta nu susţine decizia de carantinare a Capitalei.

Stoica a declarat că decizia carantinării se bazeză şi pe alte criterii, economice sau demografice. „Decizia de carantinare a Capitalei este luată de DSU, în baza unor factori mai complecşi. Din punctul nostru de vedere nu se impun alte măsuri în Bucureşti”, a spus prefectul, la Antena 3.

O remarcă asemănătoare a fost făcută şi de Andreea Moldovan, secretatul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii care a semnat ordinul. 

„Dacă luăm în calcul vechea grilă şi pe acea grilă Bucureştiul este de carantină (...) Decizia de carantină este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori. Aceşti indicatori sunt adjuvanţi ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este stuaţia actuală, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe aceşti indicatori”, a declarat Moldovan, la Digi24.

Ordinul publicat astăzi în Monitorul Oficial prevede noi criterii pentru carantinarea localităţilor. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. 

Surse Digi24 spun că modul în care a fost adoptat ordinul are potenţialul de a arunca în aer coaliţia de guvernare, premierul Florin Cîţu neştiind că va fi publicat astăzi. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite