Prefectul Capitalei le-a cerut retailerilor să compare aglomeraţia din magazine în weekendul cu program până la 18:00, faţă de perioada dinaintea acestei măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica: Măsurile trebuie aplicate ca să nu se creeze aglomerări.  Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Alin Stoica: Măsurile trebuie aplicate ca să nu se creeze aglomerări.  Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că le-a cerut retailerilor să compare aglomeraţia din magazine înregistrată în weekend-ul trecut, când programul de funcţionare a fost până la ora 18.00, cu cea din weekend-urile în care funcţionau până la ora 21.00. El a mai precizat că va avea miercuri o întrevedere online cu reprezentanţi ai marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii pentru a discuta anumite măsuri.

"Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări, să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine şi, în funcţie de propunerile dumnealor şi analiza pe care şi-o fac, (...) vom discuta şi vom ajunge la o concluzie cum anume trebuie să arate măsurile respective", a precizat prefectul Alin Stoica, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, nu este necesar să se convoace Comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă, întrucât măsurile pe această tematică există deja.

"Măsurile trebuie aplicate ca să nu se creeze aglomerări. Acum, dacă vor fi chestiuni specifice, de genul ei se angajează să pună la dispoziţie un număr fix de coşuri, egal cu numărul de clienţi pe care-l doresc în unitate de exemplu, atunci vom face publicitate acestei măsuri şi apoi vom transmite către organe să verifice că se respectă lucrul acesta şi că nu apar alte probleme", a explicat prefectul.

El a menţionat că a vorbit deja de duminică cu reprezentanţii retailerilor, adăugând că, deocamdată, aceştia îşi fac analiza privind situaţia de la sfârşitul săptămânii trecute. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri