Povestea taxiului cu bomboane din Bucureşti: „Am fost reclamat o singură dată. Am încasat mai puţin decât făcea cursa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Roman, şoferul taxiului cu bomboane FOTO David Muntean
Cristian Roman, şoferul taxiului cu bomboane FOTO David Muntean

De când a început să practice taximetria a schimbat complet conceptul de taximetrist. Cristian Roman este un om plin de viaţă, care emană o energie pozitivă incredibilă. Are maşina doldora cu bomboane şi îşi tratează clienţii cum ştie mai bine. „Adevărul” vă spune povestea taxiului unic din Bucureşti care a devenit cunoscut datorită bărbatului care îl conduce.

În urmă cu mai bine de trei ani, Cristian Roman (55 ani) a decis să transforme mersul cu taxiul într-o experienţă plăcută şi foarte dulce. După ce afacerea pe care o avea a dat faliment, bucureşteanul a hotărât să se facă taximetrist. Fără să ştie mare lucru despre această meserie, Cristian Roman s-a urcat în maşină şi a început să-i conducă pe clienţi pe străzile Capitalei înarmat cu voie bună şi cu multe bomboane delicioase. Lucrează la Meridian Taxi şi spune că îşi iubeşte meserie pe care o face cu drag şi multă energie pozitivă.

„Totul a început în urmă cu trei ani şi ceva, atunci când am zis că mă fac taximetrist. În maşina mea personală aveam mereu bomoane şi de fiecare dată când treceam pe la Unirii le dădeam copiilor care veneau să ceară bani. De fiecare dată când treceam începeau ăia mici să strige «Haideţi, a venit maşina cu bomboane». Şi de aici a pornit şi taxiul cu bomboane", povesteşte Cristian Roman.

În maşină se află şi un toiag pe care vă puteţi pune dorinţe FOTO David Muntean

carti bobo

„Bombonela”, bula cu fericire

Imediat după ce te-ai urcat în „Bombonela” - aşa cum a fost botezat taxiul - există o singură regulă pe care trebuie s-o respecţi cu sfinţenie: să iei o bomboană, fie că o mănânci acum, fie că o mânânci mai târziu. Dacă vrei să mai faci rost de o bomboană trebuie să ghiceşti melodia care răsună în boxele maşinii, iar pentru a face rost şi de a treia bomboană trebuie să desenezi ceva pe un bileţel mic pe care îl poţi lua din taxiul cu bomboane.

Are în maşină o mulţime de carioci pe care pasagerii le folosesc ca să-i lase o amintire FOTO David Muntean

taxi bobo

„Plastifiez toate desenele pe care le fac oamenii şi le fac semne de carte. Eu le dau hârtie şi carioci, ei desenează orice. Şi când zic orice, copiii chiar desenează orice", spune taximetristul cu o bucată de hârtie pe care stau trasate linii verzi groase, urme ale unei carioci. 

În maşină pluteşte o atmosferă relaxantă, taximetristul este glumeţ şi îţi transmite o stare de bucurie. Râde, glumeşte, gesticulează şi dacă vrei, la sfârşitul cursei, te pozează mai adăugând o fotografie la colecţia impresionantă pe care a strâns-o de-a lungul timpului. Imaginile sunt postate, cu acordul celor care apar în poze, pe pagina de Facebook Taxiul cu bomboane.  Spune că bomboanele nu sunt un fel de a-i obliga pe clienţi să îi lase ceva bani în plus, sunt doar un mod de a le face ziua mai bună. Mulţumirea, la sfârşitului unei zile de muncă, este recunoştinţa pe care o primeşte din partea celor pe care îi plimbă şi nu numai. 

„Am primit un mesaj de la fiul meu în care mi-a scris: «Sunt mândru de tine, tată!» Şi asta a fost mulţumirea supremă”, a ţinut Cristian Roman să precizeze.

Poveşti din taxiul cu bomboane

Zi de zi se află pe străzile Bucureştiului în curse de tot felul. În maşina lui se urcă o mulţime de oameni, iar poveştile pe care le-a strâns în cei trei ani de muncă sunt delicioase. Taximetristul povesteşte că o singură dată a fost reclamat la firma la care lucrează pentru că o doamnă a fost nemulţumită de faptul că a încasat după finalizarea cursei mai puţin decât întreaga valoare a acesteia. 

„M-a reclamat o doamnă că am încasat mai puţin decât era pe aparat. Ea mi-a zis s-o duc la o adresă, după care a zis că face prea mult cursa şi nu îmi plăteşte. Zicea că am ocolit-o. Eu i-am zis «Bine, îmi daţi cât vreţi dumneavostră». Nu îmi place să mă cert, să mă enervez. Până la urmă mi-a dat câţiva lei, eu am plecat politicos mai departe şi a doua zi m-a reclamat că am încasat mai puţin decât a făcut cursa", povesteşte bărbatul. 

taxi bobo

O altă poveste amuzantă, îşi aminteşte Cristian Roman, s-a scris într-o noapte tot în taxiul cu bomboane. Un bărbat s-a urcat la el în maşină, i-a spus că nu vrea să rămână singur în acea noapte pentru că tocmai s-a despărţit de iubitul lui şi că tot ce îşi doreşte este să îl plimbe taximetristul nostru. Zis şi făcut. 

„Se mai trezea din când în când să întrebe pe unde suntem. Dimineaţă, pe la 8.00, i-am zis că îl duc acasă că nu mai pot să conduc”, a mai povestit amuzat Cristian Roman.

Biblioteca pentru copii

Pe lângă bomboanele delicioase pe care le împarte taximetristul, pe bancheta din spate şi în portbagaj are o mulţime de cărţi pe care le oferă clienţilor săi care se pot bucura de ele în timpul călătoriei. 

carti bobo

Are portbagajul plic cu cărţi FOTO David Muntean

Cu toate acestea, are un proiect de suflet intitulat Biblioteca pentru copii, în cadrul căruia încearcă să strângă cărţi şi să le ofere micuţilor cu posibilităţi reduse. Deseori alege să meargă ls Spitalul Budimex din Capitală, acolo unde lasă haine, jucării, dulciuri şi cărţi - după posibilităţi - pentru copiii care nu au o situaţie financiară foarte bună. 

Le primeşte din donaţii, de la prieteni, cunoscuţi sau de la oameni străini care se implică în proiectul lui Cristian Roman. De obicei, evenimentele în timpul cărora se strâng donaţii pentru copii sunt organizate la ceainăria Serendipity. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri