Ponta promite că-i dă 60 de milioane de euro lui Oprescu pentru Sala Multifuncţională de lângă Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General Sorin Oprescu şi premierul Victor Ponta au participat, luni, la semnarea protocolului privind realizarea Sălii Multifuncţionale Lia Manoliu, încheiat între Municipalitate şi Guvern. Premierul a asigurat că Guvernul „va sprijini financiar, în mod direct, construcţia unei săli multifuncţionale de care Bucureştiul şi România au nevoie“.

Semnarea protocolului a avut loc luni după-amiază la sediul Primăriei Capitalei.

„Dorim ca prin construirea Arenei Multifuncţionale Bucureşti, întreg Complexul Sportiv „Lia Manoliu” să devină un factor important, o componenţă majoră a identităţii oraşului nostru. Aveam nevoie de o arenă multifuncţională cu o capacitate de 12.000 de locuri. Astăzi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investiţii. Dorim ca la sfârşitul anului 2015 să vă invităm să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt”, a declarat edilul-şef, Sorin Oprescu.

Prin această ocazie, Victor Ponta a asigurat că Guvernul va susţine investiţiile în acest complex.

“Vreau să existe angajamentul scris şi formal al faptului că Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcţia unei săli multifuncţionale de care Bucureştiul şi România au nevoie. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, ştiu că au pornit procedurile şi mi-aş dori, cel mai târziu în primăvara anului viitor, să semnaţi contractul şi Guvernul sprijină concret, cu bani, construcţia unei săli care nu va fi doar a Municipiului Bucureşti ci va fi, practic, ca şi Arena Naţională, utilizat pentru evenimentele la nivel naţional“, a declarat Ponta.

Începerea lucrărilor, amânate pentru 2014

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că proiectul noii Săli Multifuncţionale este în grafic, deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă anul acesta, după cum promitea primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în primăvară. “Până în prezent s-a reuşit preluarea terenului, elaborarea şi aprobarea studiului de fezabilitate în Consiliul General şi declanşarea procedurii de licitaţie. Sperăm ca lucrările să înceapă în trimestul al II-lea al anului viitor”, a declarat directorul general al Direcţiei Generale de Investiţii şi Dezvoltare din cadrul municipalitate, Bogdan Hreapcă.

În primăvară, Oprescu se lăuda că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a demara lucrările la Arena Multifuncţională, complex ce va avea o capacitate de până la 12.000 de locuri pe o suprafaţă de teren de 43.000 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 11.500 de metri pătraţi. Tot atunci primarul general spunea că lucrările vor dura doi ani şi că se vor termina, cel mai probabil, în 2015.

Arena Multifuncţională Lia Manoliu

- capacitate: minim 12.000 locuri, din care:
2.000 locuri mobile
400 fotolii VIP
- suprafaţa terenului: 43.048 metri pătraţi
- suprafaţa construită: circa 12.000 metri pătraţi
- suprafaţa construită desfăşurată: circa 40.000 metri pătraţi
- înălţime: patru sau cinci niveluri (circa 31.00 metri)
- valoarea estimată a investiţiei: 60.000.000 euro
- durata de proiectare şi execuţie: 24 luni

Potrivit Municipalităţii, Arena Multifuncţională va avea 12.000 de locuri pe scaune, căi de acces pentru public diferenţiate, facilităţi VIP şi Business, alimentaţie publică pentru toate categoriile de spectatori, spaţii pentru jucători şi artişti conform standardelor internaţionale, sală de conferinţe. De asemenea, accesul autovehiculelor cu echipamente va fi posibil până la nivelul terenului de joc şi asta pentru a facilita trecerea de la un eveniment la altul cât mai rapid (în maxim 24 ore), chiar şi atunci când este necesară trecerea de la sport la divertisment.

Mai puteţi citi:

Ce planuri are municipalitatea pentru sportul bucureştean. Cum va arăta Arena Multifuncţională

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că va face tot posibilul ca în decursului anului 2013 să înceapă lucrările pentru o sală multifuncţională, construcţie extrem de necesară pentru Capitală. Oprescu a mai promis şi că patinoarul „Mihai Flamaropol“ va fi modernizat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite