Pompierii care au stins incendiul de la Giuleşti au fost decoraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc ceeremonia de avansare în grad a pompierilor care au intervenit în Iadul de la Giuleşti.  Ministrul Vasile Blaga i-a felicitat pe aceştia pentru salvarea a 60 de femei însărcinate şi a 42 de nou-născuţi.

În cadrul ceremoniei au fost avansaţi la gradul de căpitan, locotenentul Florin Tiberiu Chirea, la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul adjutant Cristian Manole Vîlcu, la gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Petrişor Ştefan şi la gradul de plutonier major, plutonierii Lucian Stamate, Marius-Ionuţ Simionescu, Cristian Constantin Nicolae şi Marian-Aurel Dumitru, potrivit Ministerului Adminsitraţiei şi Internelor (MAI).

Părinţii unuia dintre bebeluşii morţi la Maternitatea Giuleşti cer daune de 5 milioane de euro

Asistenta Cîrstea a minţit

"Avansarea nu reprezintă decât o recunoaştere firească a meritelor pe care le-aţi avut. Multumesc pentru curajul şi alturismul de care aţi dat dovadă. Mulţumesc şi celorlalţi colegi din Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Rutieră. Aţi demonstrat că acest sistem integrat de intervenţie pe care am insistat atât de mult este eficient", a spus ministrul Blaga.

Cristian Vîlcu, pompierul care a intrat primul în foc

Cristian Vîlcu (40 de ani), primul pompier care a intrat în iadul de la Secţia de Reanimare a Spitalului „Panait Sârbu“, spune că este încă marcat de ce s-a întâmplat în „maternitatea groazei“. Şeful Gărzii Intervenţie Grozăveşti, din cadrul ISU, s-a gândit la fiica sa în vârstă de 9 ani în timpul operaţiunii de salvare a celor 11 bebeluşi.

Cristian Vîlcu susţine că este încă marcat de ceea ce s-a întâmplat în „maternitatea groazei". „Ca pompier, am trecut peste acel eveniment încă de luni noaptea. A trebuit să fac asta, pentru că sunt un profesionist, dar ca om o să mai treacă ceva timp până o să uit, dacă o să reuşesc vreodată", susţine salvatorul.
 "Pentru mine, avansarea în grad nu este o chestie de orgoliu pentru că pentru mine munca aceasta înseamnă pasiune", ne-a spus pompierul.

1.600 de sancţiuni privind neregulile constatate de pompieri

Potrivit ministrului, 1.500 de unităţi sanitare au fost verificate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind îndreptate aproximativ 2.800 de nereguli, din cele peste 6.000 constatate. Totodată, au fost aplicate aproape 1.600 de sancţiuni privind neregulile constatate de pompieri, a mai spus Blaga.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit în 16 august, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat o zi mai târziu. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de 18 spre 19 august, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu". Şase bebeluşi sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost duşi imediat după explozia de la Maternitatea Giuleşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite