Poliţia Capitalei: zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organele sunt false! Intră aici să vezi mesajul de pe Facebook care a îngrozit părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă au circulat mai multe mesaje pe siteurile de socializare prin care părinţii erau avertizaţi să aibă grijă când ies cu copiii mici prin parcuri din cauză că micuţii pot fi răpiţi pentru a li se lua organele. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei susţin că aceste mesaje sunt false.

În comunicatul emis de către Poliţie este menţionat clar că „toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost înregistrate astfel de cazuri, nu au fost găsite cadavre sau persoane în comă care să prezinte lipsa unor organe interne şi nicio persoană nu a formulat vreo plângere în care să reclame răpirea vreunui copil“.

Oamenii legii susţin că, într-adevăr, în ultima perioadă, diverse persoane, sub protecţia anonimatului, susţin că au cunoştinţă despre răpirea unor copii, despre mutilarea acestora şi despre faptul că în diverse parcuri şi păduri ar fi fost descoperiţi fie decedaţi, fie în stare de comă, copii cărora le lipseau o parte din organele interne.

„Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje să nu le redirecţioneze către alte persoane, aceste mesaje sunt false şi nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Reiterăm faptul că, niciun aspect precizat în aceste mesaje nu este real. Totodată, în cazul în care luaţi cunoştinţă de producerea vreunei fapte de natură contravenţională sau penală, vă rugăm să sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Poliţia Capitalei vă asigură că nu se confruntă cu răpiri de copii şi vă solicită sprijinul în stoparea acestor mesaje“.

Acesta este mesajul la care fac referire cei de la Poliţie:

ATENTIE PARINTI, SE FURA COPII!
Sotia mea s-a intalnit astazi in parc cu o mamica ce lucreaza la o sectie de politie din Bucuresti, la serviciul Evidenta Populatiei. Aceasta venise in parc impreuna cu copilul ei, o fetita forte draguta.

Dupa ce copiii lor au inceput sa se joace impreuna, ca de obicei si parintii ajung sa intre in vorba. Din vorba in vorba, mamica respectiva i-a spus sotiei mele ca ea sta mereu cu ochii numai pe copil si a atentionat-o sa fie foarte vigilenta, pentru ca exista multe grupari infractionale care pandesc parintii si cand acestia nu sunt atenti la copiii lor, le fura copiii! Se pare ca in cel mai bun caz copiii sunt dusi la cersit in tarile europene, insa de cele mai multe ori acesti copii ajung sa fie vanduti pentru transplanturi de organe!
Este adevarat ca de cele mai multe ori acestia fura copiii de la bunici, caci este mai putin riscant decat sa fure de la un parinte in putere, dar sunt numeroase cazuri in care copiii au fost furati si de langa tatici!
 
Gruparile infractionale actioneaza in special in parcuri, in supermarketuri, in mall-uri, unde pot zabovi si supraveghea victimele fara a da de banuit cuiva. Politia stie, dar nu da numarul real al victimelor, zice-se pentru a nu crea panica. Eu nu inteleg de ce nu trebuie sa avertizezi populatia in fata acestui pericol! Poate doar daca esti politist care vrei sa nu-ti pierzi scaunul, doresti sa ascunzi numarul real de cazuri de rapiri nerezolvate!
 
Dupa spusele acelei mamici, recent a fost furat un copil intr-un mall, iar camerele video si cercetarile ulterioare ar fi surprins modul de operare al hotilor. Copilul furat a fost dus intr-o toaleta, tuns rapid, schimbat de hainutele lui, i s-a pus o sapca pe cap si ochelari de soare si a fost scos din mall prin parcarea subterana, in timp ce difuzoarele anuntau pierderea copilului si semnalmentele acestuia. Infractorii se pare ca au fost un cuplu, barbat si femeie, dar acestia nu au fost nici prinsi si nici identificati macar. Politia este total neputincioasa in fata acestui fenomen, desi se fac mari eforturi pentru a stavili acest val de rapiri. Politiile statelor europene colaboreaza intens pentru prinderea si pedepsirea acestor criminali, insa deocamdata nu s-au inregistrat rezultate notabile!
 
Se pare ca in Bulgaria cazurile de rapiri de copii sunt si mai numeroase si mai bine puse la punct. Un alt caz, cu final “fericit” ar fi, dupa spusele aceleiasi doamne, acela petrecut in Bulgaria , cand un copil a fost furat dintr-o benzinarie, din masina parintilor, iar dupa trei zile a fost gasit in viata,taiat si abandonat in aceeasi zona in care a avut loc rapirea. La controlul medical s-a constatat ca baietelului ii lipseau jumatate de plaman, jumatate de ficat si un rinichi! Faptul ca acel copil a fost gasit in zona din care a fost rapit, da de banuit politistilor ca operatia de extragere a organelor copilului ar fi fost facuta foarte aproape de locul rapirii, dar nici in acest caz nu s-a putut afla mai mult.
Initial m-am intrebat de ce a fost lasat acel copil in viata, caci ar fi putut sa recolteze mai multe organe si sa omoare copilul, riscand mai putin sa fie prinsi. Din acest motiv devenisem sceptic. Apoi m-am gandit ca pedeapsa ar fi mai mica pentru mutilare, decat pentru un omor, asa ca s-ar justifica teoretic un astfel de gest.
 
Am inceput sa scriu acest articol pentru ca in ultimul timp mi s-a intamplat des sa aud astfel de povestiri, de la bunicii din parc, insa sincer sa fiu nu le dadeam crezare.
Acum doi ani sotia mea a vazut o tentativa de rapire de copil, la Piata Muncii (Bucuresti). O mamica tipa disperata ca un individ i-a smuls copilul din mana si a fugit cu el. Din fericire, un taximetrist a fugit dupa rapitor si acesta a fost prins, batut zdravan si dus la politie.
Acum o saptamana, in parcul Kiseleff din Bucuresti, o bunica imi povestea speriata ca disparuse un copil cu cateva zile in urma, iar altul chiar de langa casa ei de langa parcul Moghioros, din Drumul Taberei (Bucuresti).
Pentru acest motiv am vrut sa va avertizez sa fiti vigilenti, sa va paziti copiii si nepotii. Poate ca multe din cele ce se aud sunt simple povesti, insa macar acea femeie de la Evidenta Populatiei parea ca stie ce vorbeste.
 
Asadar, mare atentie!

Intră mâine pe bucuresti.adevarul.ro pentru a vedea cum s-a născut această legendă!


BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite