Pliante false cu semnătura lui Rareş Mănescu, împărţite în Sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plianetele false au fost împărţite în Sectorului 6 FOTO Primăria Sectorului 6
Plianetele false au fost împărţite în Sectorului 6 FOTO Primăria Sectorului 6

În Sectorul 6 al Capitalei au fost împărţite pliante care informau oamenii că astăzi, 1 noiembrie, va avea loc deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, zonă verde în care se lucrează de multă vreme. În replică, reprezentanţii primăriei susţin că sunt afişe false pe care este folosită semnătura primarului Rareş Mănescu.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 dezmint informaţia apărută pe fiţuicile distribuite în sector, care anunţă deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei astăzi, 1 noiembrie.

„Fiţuica foloseşte poza primarului de sector, alături de cea a unui candidat la preşedinţie şi convoacă cetăţenii la o fictivă deschidere a parcului, promiţând cadouri electorale: geci, şepci şi eşarfe, acest lucru fiind complet împotriva legii. Pliantele fac uz, în mod abuziv şi ilegal, de ştampila instituţiei şi de semnătura primarului pentru a crea o aparenţă de veridicitate. Este inadmisibil ca membrii comunităţii Sectorului 6 să fie manipulaţi grosolan pentru nişte interese meschine. Rugăm cetăţenii să ignore asemenea materiale şi, pentru a fi informaţi corect, să se adreseze instituţiei noastre“, mai spun reprezentanţii autorităţii locale.

Cum decurg lucrările la Parcul Drumul Taberei

Lucrările din Parcul Drumul Taberei  din Sectorul 6 al Capitalei sunt în plin proces de realizare, după cum anunţă reprezentanţii primăriei. Până în acest moment, spun ei, lucrările sunt în grafic, deşi locuitorii din zonă susţin altceva.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat că locurile de joacă din Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, în timp ce spaţiile de recreere destinate celor mici sunt realizate nu doar din obişnuitele leagăne şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, care au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor.

De asemenea, aceştia susţin că în imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi găsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

Pasarela belvedere, aproape gata

Pasarela belvedere a fost finalizată în procent de 95%. În această perioadă, va fi montată balustrada de sticlă. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă care ajunge la o înălţime de până la 8 metri deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului. Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principală. Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit  lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

Fântâna existentă în mijlocul lacului se află în curs de reamenajare. Se lucrează pentru realizarea unei instalaţii noi pentru un jet de apă cu înălţimea de 20 de metri şi un iluminat arhitectural corespunzător.

Zona destinată concertelor este alcătuită din scena pentru spectacole şi evenimente şi este finalizată în proporţie de 97%. Scena este amplasată în perimetrul lacului existent prin tunarea unei plăci cu parapet din beton amprentat, ce se îmbracă în deck din lemn pentru exterior.

Coşurile de gunoi cu finisaj în lemn vor avea o particularitate ce va fi în concordanţă cu protecţia şi îmbunătăţirea mediului înconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticlă, plastic, hârtie şi biodegradabil.

Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi

Deşi reprezentanţii primăriei de sector susţin că lucrările decurg foarte bine şi graficul este respectat, cei care locuiesc în zonă susţin că „parcul nu avea nevoie de o asemenea schimbare la faţă“. Mai mult decât atât, oamenii spun că muncitorii lucrează într-un ritm lent, deşi cei care se ocupă de lucrări spun că lucrează la foc continuu pentru finalizarea lucrărilor din acest parc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite