Peste 360 de câini fără stăpân, adoptaţi la distanţă în Sectorul 2 din Capitală. Bucureşti, pe primul loc între oraşele din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
360 de câini din Sectorul 2 au fost adoptaţi la distanţă într-o lună FOTO Adevărul
360 de câini din Sectorul 2 au fost adoptaţi la distanţă într-o lună FOTO Adevărul

Peste 360 de câini fără stăpân aflaţi în Centrul Teritorial Veterinal al Sectorului 2 au fost adoptaţi la distanţă de iubitorii de animale din ţară şi din străinătate într-o lună, anunţă administraţia locală. Capitala este pe primul loc între oraşele din ţară în ceea ce priveşte adopţiile la distanţă.

Pe primul loc al adopţiilor la distanţă este Fundaţia „AIRE” din Franţa care a preluat 65 de câini pentru care trimit lunar banii necesari pentru cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate a fiecărui patruped în parte. De asemenea, foarte mulţi câini au fost adoptaţi la distanţă de cetăţeni din: Anglia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi SUA.

Într-un top, pe ţară al adopţiilor de la distanţă, citat de Primăria Sectorului 2, pe primul loc se situează Capitala, cu cel mai mare număr de câini pentru care se trimit banii necesari pentru îngrijirea lor, urmată de: Arad, Braşov, Craiova, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Satu Mare, Slobozia şi Timişoara.

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilităţile necesare de îngrijire, dar doresc să salveze viaţa unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a pus la dispoziţia lor condiţiile prin care pot adopta la distanţă unul din cei 704 câini care sunt găzduiţi în două adăposturi, unul la Butimanu, judeţul Dâmboviţa şi altul la Tânganu, judeţul Ilfov.

Cei 704 câini au fost preluaţi de Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la solicitarea unor persoane sau societăţi comerciale care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive sau de la rudele bucureştenilor care au decedat, iar urmaşii acestora nu doresc să continue întreţinerea animalului respectiv.

Pentru a preveni ajungerea în stradă a acestor câini, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 i-a preluat în adăposturile create special pentru asemenea cazuri.

Iubitorii de animale sunt invitaţi să vină şi să-şi aleagă câinele dorit, după următorul program: de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00 la adăpostul din Tânganu şi la adăpostul din Butimanu, după care vor încheia un contract de adopţie la distanţă cu Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2 situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500.

Informaţii suplimentare despre adopţiile la distanţă se pot obţine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.

Pe aceeaşi temă:

Cu 77 de lei pe lună, bucureştenii pot adopta la distanţă câini fără stăpân. Care este procedura

Iubitorii de animale care nu dispun de mijloacele necesare pentru îngrijirea unui câine fără stăpân îl pot adopta la distanţă, plătind, lunar, 77 de lei pentru îngrijirea lui.

Vier Pfoten începe o campanie de încurajare a adopţiei maidanezilor

Reprezentanţii Vier Pfoten, alături de cei ai Fundaţiei Speranţa, dau startul unei campanii de încurajare a adopţiei câinilor fără stăpân aflaţi în adăposturile publice şi private. Bucureştenii sunt invitaţi, sâmbătă, să adopte unul dintre cei 700 de căţei care „locuiesc“ în Adăpostul Speranţa.

Numărul câinilor adoptaţi în Capitală, în creştere după lansarea „ofertei“ de hrană gratuită

Numărul câinilor adoptaţi din adăposturile municipalităţii bucureştene a fost, joi, de peste 30, faţă de media de 20 de până la demararea iniţiativei privind acordarea de hrană gratuită care să le ajungă animalelor timp de două luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite