Cu 77 de lei pe lună, bucureştenii pot adopta la distanţă câini fără stăpân. Care este procedura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii pot adopta la distanţă un câine fără stăpân plătind 77 de lei pe lună. FOTO Adevărul
Bucureştenii pot adopta la distanţă un câine fără stăpân plătind 77 de lei pe lună. FOTO Adevărul

Iubitorii de animale care nu dispun de mijloacele necesare pentru îngrijirea unui câine fără stăpân îl pot adopta la distanţă, plătind, lunar, 77 de lei pentru îngrijirea lui.

Iubitorii de animale care doresc să salveze viaţa unui patruped, dar nu au condiţiile necesare de îngrijire, pot adopta la distanţă dintre cei 704 câini găzduiţi în adăposturile de la Butimanu, judeţul Dâmboviţa, şi de la Tânganu. Aceştia au fost preluaţi şi duşi în adăposturi de Centrul Teritorial Veterinar Sector 2, la solicitarea unor persoane sau societăţi comerciale care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive sau de la rudele bucureştenilor care au decedat, iar urmaşii acestora nu doresc să continue întreţinerea animalului respectiv.  

Condiţiile adopţiei la distanţă

Cei care doresc să adopte la distanţă pot vizita cele două adăposturi, pentru a-şi alege câinele dorit, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00. După ce vor face acest lucru, iubitorii de animale vor încheia un contract de adopţie la distanţă cu Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500.

Costul lunar de întreţinere al unui câine a fost stabilit la suma de 77 de lei, din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar-veterinară de specialitate. Nu există limită pentru numărul de câini adoptaţi la distanţă, cu condiţia ca persoana care i-a luat în grijă să plătească trimestrial contravaloarea întreţinerii lor. În cazul în care, din diverse motive, persoana respectivă nu mai plăteşte taxele necesare îngrijirii câinelui adoptat, atunci câinele va fi preluat de către Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 şi va fi pregătit pentru o nouă adopţie.

Informaţii suplimentare despre adopţiile la distanţă se pot obţine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2. 

Sterilizarea gratuită a animalelor de companie pentru categoriile sociale defavorizate

De asemenea, categoriilor sociale defavorizate din sectorul 2 care deţin câini vor fi sprijiniţi de Consiliul Local prin sterilizarea gratuită a animalelor. Castrarea este obligatorie, iar şi neîndeplinirea ei se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Categoriile sociale care beneficiază de castrare gratuită a animalelor de companie sunt următoarele:

- Persoanele cu handicap care figurează în baza de date a Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2,

- Familiile care au în îngrijire persoane cu handicap (adulţi sau copii),

- Pensionarii domiciliaţi pe raza sectorului 2 care au pensii sub valoarea de 1000 lei, în baza actului de identitate şi a talonului de pensie,

-Persoanele beneficiare de venitul minim garantat în baza Legii numărul 416 din 2001şi care figurează în baza de date a Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2.
Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
(1) a) 244 lei pentru familiile formate din 2 persoane, 
b) 342 lei pentru familiile formate din 3 persoane,
c) 423 lei pentru familiile formate din 4 persoane,
d) 505 lei pentru familiile formate din 5 persoane,
e) câte 35 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) In situaţia persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 136 lei.
Persoanele care fac parte din categoriile de mai sus pot solicita gratuit castrarea animalelor pe care le deţin, anunţând Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele medicale se vor deplasa la domiciliul acestora în vederea preluării câinilor.

După castrarea, vaccinarea, deparazitarea internă şi externă, precum şi microciparea gratuită a animalelor, acestea vor fi returnate deţinătorilor.

Pe aceeaşi temă:

Printr-o petiţie cu 3000 de semnături, iubitorii de câini din Germania îi cer primarului Ovidiu Creţu să nu recurgă la eutanasiere

Vier Pfoten începe o campanie de încurajare a adopţiei maidanezilor

Normele de aplicare a Legii Maidanezilor vor fi dezbătute public într-o întâlnire organizată de ANSVSA

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite