Peste 320 de arbori au fost plantaţi în Parcul Izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunea de plantare a peste 320 de arbori în Parcul Izvor pentru a marca simbolic Anul Internațional al Voluntariatului s-a finalizat astăzi.

Peste 200 de voluntari au participat la eveniment, mulți dintre aceștia fiind liceeni, școlari sau locuitori ai capitalei dornici să dea o mână de ajutor la plantarea de copaci.

„Lăudam inițiativa tinerilor care au demarat campania Copacul meu pentru că au mobilizat un număr foarte de mare voluntari, care și-au arătat astfel interesul față de mediul înconjurător. Este cea de-a patra acțiune de plantare de arbori în care ne implicăm activ și observăm că participă din ce în ce mai mulți tineri la toate aceste campanii ecologice de conștientizare a cetățenilor”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

S-a alăturat acțiunii de astăzi și promotoarea campaniei Alege să fii sănătos, Florentina Opriș, care a menționat că este esențial să avem grijă de mediul înconjurător, pentru că astfel beneficiem și noi de avantajele pe care arborii și plantele le aduc în viața noastră, ajuntându-ne să fim mai sănătoși.

Peste 320 de arbori (mesteceni, castani, stejari, paltini, magnolie, salcii etc) au fost plantați astăzi, iar restul materialului dendrologic (puiet), primit de la pepinierele susținătoare ale campaniei, va fi crescut în ghivece în serele ALPAB până când vor atinge înălțimea optimă și vor fi aduși în parc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite