Peste 25.000 de brazi au fost tocaţi şi transformaţi în îngrăşământ de ALPAB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acțiunii de colectare a brazilor abandonați după Crăciun, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a strâns peste 25.000 de brazi, care au fost tocați, astăzi, la Stația de prelucrare și tocare a materialelor vegetale.

Din compostul rezultat din tocarea arborilor vor rezulta aproximativ 12 tone de îngrășământ vegetal pe care ALPAB îl va folosi în serele, parcurile și spațiile verzi pe care le administrează.

Potrivit ALPAB, proprietățile îngrășământului vegetal rezultat în urma prelucrării și tocării brazilor conduc la ridicarea PH-ului solului transformându-l din unul neutru, într-unul acid.

“Solurile acide ajută la dezvoltarea armoniasă a tuturor speciilor de Orhidee, Azalee (plante de interior), iar pentru cele de exterior – Rhododendronii (arbuști floriferi care înfloresc în lunile mai – iunie) și Hortensie, mai mult, acest tip de sol influențează culoarea inflorescențelor. Arbori și arbuști din categoria rășinoaselor, se dezvoltă cel mai bine pe solurile acide”, afirmă cei de la ALPAB.

În serele Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, dar și la Secția Plante Perene, se regăsesc toate aceste categorii de plante, arbori și arbuști, iar compostul rezultat în urma acțiunii de astăzi va fi folosit atât la îngrijirea și dezvoltarea plantelor menționate cât și pe solurile din parcurile și spațiile pe care ALPAB le administrează.

Tot astăzi, în Parcul Carol, au fost plantați trei brazi din ghivece, din cei 35 donați administrației de către bucureștenii care au fost convinși de afirmația ALPAB „Brazii prind viață și după Crăciun”. Restul brazilor vor fi îngrijiți în serele ALPAB până când aceștia vor atinge dimensiunile necesare plantării.

„Am fost încântat să constat că inițiativa noastră a avut un asemenea ecou, atât în presă cât și în rândul cetățenilor, care, prin alăturarea lor în această campanie, au demonstrat că le pasă de mediul care ne înconjoară. Mă bucur să văd că și la noi spiritul civic și statutul de voluntar încep să ia amploare, iar oamenii răspund, din ce în ce bine, la acțiunile menite să aducă o îmbunătățire naturii și mediului înconjurător. Vreau să le mulțumesc tuturor și să îmi exprim speranța că, pe viitor, aceste acțiuni vor demostra aceeași implicare”, a declarat directorul general ALPAB, Radu Popa.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite