Patru ONG-uri, scutite de la plata impozitului pe clădiri în sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiativa aparţine primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone FOTO Adevărul
Iniţiativa aparţine primarului sectorului 4 Cristian Popescu Piedone FOTO Adevărul

Patru organizaţii care au ca principal obiectiv derularea de activităţi social-umanitare şi în sprijinul categoriilor vulnerabile au fost scutite de la plata impozitului pe clădiri aferent anului fiscal 2013. Valoarea facilităţii fiscale oferită de Consiliul Local Sector 4 celor patru ONG-uri totalizează 23.434.42 lei.

Iniţiativa aparţine, potrivit Primăriei Sectorului 4, primarului Cristian Popescu-Piedone, care a decis să acorde o scutire de 100% de la plata impozitului pe clădiri aferent anului fiscal 2013, pentru 4 ONG-uri care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 4. Astfel, Asociaţia Română Anti-Sida (ARAS), Societatea Handicapaţilor Locomotor din România, Asociaţia Ateliere Protejate şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sector 4 nu vor mai plăti impozitul pe clădiri pentru anul fiscal 2013.

Decizia a fost adoptată cu aplicarea legislaţiei în vigoare, care stipulează scutiri de la plata impozitelor, în situaţia imobilelor utilizate pentru activităţi social-umanitare de către asociaţii, fundaţii, culte.

În prezent, sediul ARAS din Sectorul 4 găzduieşte 5 persoane - vulnerabile la  infecţia HIV, care au drept de şedere în baza unui contract de comodat, încheiat cu titlu gratuit pe perioadă determinată de 1 an. Aceştia sunt incluşi într-un program de prevenire a infecţiei cu HIV, a hepatitelor B şi C, a altor infecţii cu transmitere sexuală. Tot în sprijinul acestora sunt realizate periodic acţiuni de promovare a  non-discriminării şi de integrare socială.

În atelierul organizat de Asociaţia Ateliere Protejate în Sectorul 4 vin zilnic 10 – 12 tineri cu nevoi speciale, în vârstă de peste 18 ani, proveniţi din centre de plasament. Aceştia sunt incluşi într-un proiect de terapie ocupaţională, implicându-se în confecţionarea lumânărilor decorative şi alte obiecte rezultate în urma lucrului manual.

Persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 4 participă la programe şi activităţi specifice, în vederea reintegrării socio-profesionale, derulate cu sprijinul Societăţii Handicapaţilor Locomotor din România. Totodată, acest ONG oferă şi servicii de asistenţă socială acestor persoane.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sector 4 are ca scop sprijinirea membrilor săi, acordând ajutoare sociale nerambursabile în bani, alimente şi alte bunuri materiale pentru pensionarii cu venituri modeste, gratuitate la consultaţii medicale şi juridice şi altele.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite