Paştele la Locurile Sfinte mai scump decât Paştele exotic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelerinajele la Locurile Sfinte sunt extrem de căutate de cei care vor să se reculeagă şi să petreacă câteva zile de linişte şi rugăciune. Cu toate acestea tarifele practicate pentru astfel de călătorii sunt mai mari decât cele percepute de agenţiile de turism pentru vacanţele de Paşte în locuri exotice. Credincioşi ajung să plătească de Paşte peste 800 de euro pentru rugăciunea şi liniştea de la Locurile Sfinte cu oferte

În timp ce o parte dintre români sunt în căutarea ofertelor de Paşte în străinătate la Romexpo, acolo unde a început astăzi Târgul de Turism al României, Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel" al Patriarhiei Române vine, separat, cu propuneri de pelerinaje la Locurile Sfinte, extrem de căutate, de altfel, de cei care vor să se reculeagă şi să petreacă câteva zile de linişte şi rugăciune. Tarifele practicate pentru astfel de călătorii sunt mai mari decât cele percepute de agenţiile de turism pentru vacanţele de Paşte în locuri exotice. „O deosebită amploare are turismul religios de Paşte, dar în aceste cazuri bugetul depăşeşte 600 de euro şi poate ajunge la 700 de euro", a spus Adriana Caramfil, consilier marketing în cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Mallorca versus Ierusalim

Aglomeraţia de la Locurile Sfinte din această perioadă i-a determinat pe o parte dintre operatorii de turism să renunţe la astfel de oferte înlocuindu-le cu sejururi pe plajele din Mallorca sau Dubai, mult mai avantajoase ca preţ. „Avem pelerinaje în Israel, dar niciodată de Paşte pentru că este o perioadă extrem de aglomerată încât, din păcate, cei care merg acolo nu apucă să vadă nimic", a spus Ana Maria Moanţă, reprezentant al unei prestigioase agenţii de turism din Capitală. Credincioşii care totuşi vor să-şi petreacă noaptea Învierii în Ţara Sfântă, pot opta pentru ofertele puse la dispoziţie de Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel" al Patriarhiei Române cu ocazia sărbătorilor pascale.

Sfânta lumină costă mult

Sumele percepute pentru astfel de călătorii depăşesc 860 de euro pentru opt zile în Ierusalim, Galileea şi Nazareth, cazarea în camere de două persoane şi transportul fiind incluse în tarif. Cei care vor camere de o persoană mai scot din buzunare aproape 250 de euro. „Sunt oameni care caută călătorii duhovniceşti, care se bucură de a avea preoţi care să-i însoţească peste tot. Merg să descopere bucuria ortodoxismului, să vadă sfânta lumină", a spus Mihaela Bidilică, reprezentantă a Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române. Pe de altă parte, pachetele turistice oferite în perioada sărbătorilor pascale, cu şase nopţi de cazare în Palma de Mallorca, transport şi taxe incluse, costă aproximativ 500 de euro. Pentru o vacanţă de Paşte la Dubai, cu şapte nopţi de cazare la un hotel de patru stele, bucureştenii plătesc aproximativ 700 de euro.

Paştele dincolo de graniţă

Variantele de vacanţe în străinătate, nu foarte departe de acsă, sunt şi ele interesante pentru mulţi dintre români. Cei care nu îşi permit să plece în Ţara Sfântă sau în locaţii exotice, pot opta pentru ofertele turistice din ţările obişnuite deja cu turişti români. „În străinătate sunt căutate şi ofertele din Bulgaria, Grecia, chiar şi Cipru, un loc foarte frumos cu un program specific pentru noi românii", a mai spus Ana Maria Moanţă. În Bulgaria, preţurile vacanţelor pornesc  de la 41 de euro, cu early booking,  şi în funcţie de condiţii pot ajunge la 140 de euro.  Pentru a petrece Paştele în Grecia, românii vor plăti de la 180 de euro în sus pentru fiecare persoană, în funcţie de zonă şi de pretenţiile pe care le au.  Chiar şi Turcii au pregătit totul pentru românii care vor să petreacă sărbătorile pascale departe de casă. Pentru un sejur de Paşte all-inclusive în Antalya, bucureştenii pot plăti chiar şi 420 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite