Parchetul şi Protecţia Animalelor au efectuat percheziţii la un adăpost de câini improvizat. Peste 100 de animale erau ţinute în condiţii improprii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Proprietarul unui adăpost improvizat pentru animale din este audiat de Parhetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, după ce poliţiştii Secţiei 13 Poliţie au fost sesizaţi, pe data de 5 ianuarie, că pe un teren viran, într-un container, printre deşeuri, ardeau trupurile unor câini.

„La data de 09.01.2021 poliţişti din cadrul Secţiei 13, cu sprijinul unor lucrători ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au pus în aplicare două mandate de percheziţie la adresa unui bărbat despre care au rezultat indicii că se ocupă cu gestionarea adăpostului improvizat pentru animale, precum şi la adresa adăpostului”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

   

Potrivit sursei citate, au fost identificaţi în adăpost 108 câini, ţinuţi în condiţii improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care poliţiştii au emis ordine de plasare în adăpost, aceştia fiind preluaţi şi relocati de către reprezentanţii ASPA.

Au fost identificate şi ridicate documente cu privire la câinii din adăpost, pentru o parte urmează a fi identificaţi, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmând a fi contactaţi pentru stabilirea modalităţii in care aceşti câini au ajuns în adăpostul improvizat.

De asemenea, cu ocazia activităţilor desfăşurate a fost depistată şi condusă la sediul secţiei pentru audieri şi o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat. 

Cercetarile sunt continuate de către Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea situaţiei de fapt, în temeiul Legii nr. 205 din 2004 privind protecţia animalelor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite