Papa Francisc va avea statuie la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc salută mulţimea de credincioşi în faţa Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti. 31 mai 2019. Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Papa Francisc salută mulţimea de credincioşi în faţa Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti. 31 mai 2019. Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

La un an de la vizita sa în România, Papa Francisc va avea o statuie la Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Catolice de Bucureşti, preotul Tarciziu Şerban, statuia va fi amplasată pe Bulevardul Schitu Măgureanu, în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice, cum se numeşte ambasada Vaticanului din orice colţ al lumii.

Statuia este deja realizată şi ea va fi inaugurată în mod festiv marţi, 16 iunie, în prezenţa unora dintre membrii Conferinţei Episcopale Catolice din România, dar şi a nunţiului apostolic, reprezentantul papei în România.

Statuia Papei Francisc va fi amplasată la doar cîteva sute de metri de cea a unui alt papă, Ioan Paul al II-lea.

Acesta a vizitat România în mai 1999, în ceea ce avea să intre în istorie drept cea dintâi vizită a unui papă într-o ţară creştină majoritar ortodoxă. După 20 de ani, între 31 mai şi 2 iunie 2019, actual suveran pontif i-a călcat pe urme predecesorului său polonez.

Spre deosebire de Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a vizitat nu doar Bucureştiul, ci şi Iaşiul, Miercurea Ciuc şi Blajul. În „mica Romă”, cum mai e cunoscut Blajul, Papa Francisc a sfinţit şapte foşti episcopi greco-catolici, martiri ai credinţei în timpul regimului comunist de la jumătatea secolului trecut.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite