Până la venirea noilor troleibuze, Societatea de Transport București recondiționează mașinile vechi

0
Publicat:

Troleibuzele vechi din București vor fi recondiționate, anunță primarul general, Nicușor Dan.

Troleibuz București FOTO Mediafax
Troleibuz București FOTO Mediafax

Lucrările de recondiționare vizează vopsirea scaunelor, schimbarea tapițeriei și înlocuirea linoleumului, iar unde este cazul chiar vopsirea exteriorului.

„Troleibuzele Astra Irisbus aflate în circulație sunt recondiționate de STB. Lucrările de modernizare presupun reamenajarea interiorului, vopsirea și schimbarea tapițeriei scaunelor. Aceste troleibuze sunt dotate cu aer condiționat și au podea coborâtă”, a scris primarul general al Bucureștiului pe pagina de Facebook.

Primăria Generală a semnat la finalul lunii decembrie 2022 contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi de la firma Solaris, însă ele vor veni abia anul viitor, în perioada ianuarie-martie. Valoarea contractului este de 290 milioane lei plus TVA.

Noile mijloace de transport în comun,  achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea o lungime de 12 metri, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de kilometri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite