Oprescu: Suntem pregătiţi pentru deszăpezire. Nu vor fi probleme nici pe străduţele mici din cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu a vizitat două dintre bzaele operatorilor de deszăpezire din Capitală
Sorin Oprescu a vizitat două dintre bzaele operatorilor de deszăpezire din Capitală

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri seară, după ce a vizitat două dintre bazele de deszăpezire ale Bucureştiului, că municipalitatea este pregătită pentru sezonul de iarnă şi că operatorii de deszăpezire şi salubritate vor interveni atât pe străduţele mici, de cartier, cât şi pe marile bulevarde cu aceeaşi eficienţă.

Potrivit primarului general, cei care au în sarcină deszăpezirea străzilor din Bucureşti beneficiează de tot suportul municipalităţii, astfel încât ninsorile să nu afecteze traficul urban.

"Am fost şi suntem în continuare pregătiţi. Sper ca şi anul acesta să fim tot atât de bine, chiar şi mai bine, pentru că s-a demonstrat că se poate. (...) Vă aduc aminte că anul trecut s-a circulat şi în cele mai grele zile în care a viscolit", a declarat Oprescu, precizând că vrea ca totul să decurgă bine, din acest punct de vedere, şi pe străzile mici din cartiere, nu doar pe bulevardele mari.

În această iarnă, pe străzile Capitalei vor acţiona 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare care vor avea la dispoziţie 591 de utilaje şi 30.000 de tone de material antiderapant.  În ceea ce priveşte utilajele, primarul general a arătat că cele ale firmei Romprest vor fi împărţite pentru a lucra în sectoarele 1 şi 5.

"Trebuie avut grijă şi de ambasadele din sectorul 1, şi din sectorul 5 - glumesc, evident, dar este o realitate. În general, Romprest ne-a vorbit de 300 de utilaje, care vor fi împărţite în funcţie de nevoie, dar sigur că ne bazăm şi pe ajutorul cetăţenilor care sperăm ca anul acesta să nu mai parcheze împiedicând accesul utilajelor de dezăpezire", a mai spus Oprescu.

În continuarea vizitei de aseară, de la cele două baze de intervenţie, Sorin Oprescu s-a întâlnit şi cu viceprimarii Capitalei, care au fost în inspecţie la celelalte baze de deszăpezire din Bucureşti. Edilul le-a cerut subalternilor săi să se asigure că operatorii de salubrizare vor comunica Primăriei Generale punctele fixe în care vor avea utilaje din momentul căderii primei ninsori.

Totodată, primarul general a cerut să fie instalate parazăpezi pe Şoseaua Berceni, până la ieşirea din Bucureşti pe autostrada Bucureşti-Constanţa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite