Oana Gheorghiu: CGMB discută luni „o mare bătaie de joc, la suma modică de «doar» 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen la înşiruirea de containere de la Pipera”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Gheorghiu foto: FB/Oana Gheorghiu
Oana Gheorghiu foto: FB/Oana Gheorghiu

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se găseşte propunerea alocării sumei de 12 milioane de lei pentru realizarea instalaţiei de oxigen.

Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, asociaţie care a ridicat două spitale modulare pentru tratarea pacienţilor cu Covid -19, unul în curtea Spitalului Elias şi unul lângă Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, avertizează, într-o postare pe Facebook că „pe ordinea de zi, de azi, a Consiliului General se gaseşte o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen la înşiruirea de containere de la Pipera”.

Conform articolului 4 al hotărârii Consiliului General, ”cheltuielile legate de realizarea instalatiei de oxigen medicinal vor fi asigurate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, prin alocaţii bugetare aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în cuantum estimativ maximal de 12.054.000,00 lei, cu TVA inclusă”.

În opinia Oanei Gheorghiu, practic, se doreşte investirea a încă 2,4 mil euro în ceea ce ea numeşte ”acea înşiruire de containere de şantier, de la Pipera, înşiruire care nu va deveni niciodată spital, pentru că nu a fost proiectată în acest sens”.

f

“Spitalul modular” de la Leţcani ar trebui să fie o lecţie, căci şi acolo s-au băgat alte multe milioane şi tot nu funcţionează, pentru că, deşi e un pic mai bine decât Pipera, nici acesta nu a fost corect proiectat, avertizează ea.

Gheorghiu aminteşte că fundaţia Daruieste Viata, al cărei co-fondator este, a construit cu 2,2 mil euro întregul spital modular de la Elias, care funcţionează perfect din august 2020.

”La Pipera, într-un loc total inadecvat funcţionării unui spital, se doreşte cheltuirea a 2,4 mil euro doar pentru instalaţia de oxigen. Dacă statul român şi Consiliul General al PMB doreşte să se pregătească pentru valul 5 este foarte bine, dar nu aşa, nu aruncând banii pe geam. Întăriţi capacitatea spitalelor din Bucureşti, verificaţi şi faceţi mentenanţa instalaţiilor existente şi extindenţi instalaţiile de oxigen în aceste spitale. Spitalele existente au nevoie de investiţii, nu aruncaţi banii… Pipera nu e o soluţie, oricât încearcă ASSMB (care, apropo, e fix acelaşi de acum 2 ani, deşi speram că va fi reformat), să învârtă nişte bani. După părerea mea această iniţiativă e fie o mare prostei, fie o mare ţeapă. Sper doar ca cei care ne reprezintă in CGPMB să nu se lase duşi de nas”, conchide Gheorghiu.

Vă recomandăm şi: 

UPDATE - Oana Gheorghiu, despre unitatea modulară de la Pipera: E aberant să foloseşti o asemenea clădire pentru a trata pacienţi/ Reacţia premierului

Oana Gheorghiu (Dăruieşte Viaţă): Înşiruirea de containere de la Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani. Nu va putea deveni niciodată un spital

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite