O școală din București s-ar putea muta într-o clădire de birouri, cât timp sediul va fi reconsolidat

0
Publicat:

Elevii Școlii I.G. Duca din Sectorul 5 din Bucureşti, încadrată la risc seismic gradul II, s-ar putea muta din această toamnă, pentru doi ani, în clădirea de birouri One Cotroceni Park.

image

Clădirea Școlii I.G. Duca din Bucureşti, din Secorul 5 din București, încadrată la risc seismic gradul II, va fi consolidată şi modernizată, scrie Ziarul Financiar.

„Suntem în discuţii să mutăm elevii Şcolii I.G. Duca în proiectul One Cotroceni Park, dar momentan mai sunt elemente procedurale care trebuie parcurse pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Andrei Diaconescu, cofondator al One United Properties.

Dezvoltatorul imobiliar va oferi școlii o suprafață de 1.390 mp gratuit, fără a percepe chirie, potrivit sursei citate. În One Cotroceni Park, chiria este de aproximativ 15 euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că școala va economisi mai mult de 500.000 de euro. De asemenea, One United va dona 350.000 de euro pentru amenajarea spațiilor, iar mobilierul va fi mutat de către școală.

Procedura de consolidare a școlii necesită mutarea elevilor într-o altă clădire, iar One Cotroceni Park este una dintre variante, situată la aproximativ un kilometru de şcoala IG Duca. Aceasta a fost inclusă în clasa de risc seismic II, ceea ce înseamnă că nu există risc major de prăbuşire la cutremur, dar poate suferi daune semnificative.

Construită în anul 1935, Școala Gimnazială IG Duca a trecut prin cele două cutremure puternice care s-au produs în ultimul secol:  cel din 1940 și cel din 1977.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite