O nouă decizie a instanţei confirmă ilegalitatea Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilegalitatea clădirii Cathedral Plaza a fost confirmată printr-o nouă decizie a instanţei, a anunţat azi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB).

Potrivit ARCB, Curtea de Apel Iaşi, prin decizia nr. 405 din 2 martie, a confirmat “ilegalitatea construcţiei auto-intitulate Cathedral Plaza, stabilind că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect, iar desfiinţarea autorizaţiei irevocabilă”.

“Decizia C.A. Iaşi confirmă în fapt decizia nr. 1989/2010 a Curţii de Apel Suceava prin care a fost modificată decizia nr. 1025/2009 a Curţii de Apel Ploiești. Întrucât decizia C.A. Ploieşti a fost modificată şi autorizaţia de construire a fost anulată irevocabil, niciun alt litigiu cu privire la această soluţie nu mai poate fi judecat, o astfel de cerere nemaiavând obiect”, se spune între-un comunicat de presă al ARCB.

Citeşte şi:

Millenium Building Development a dat în judecată România la CEDO, în cazul Cathedral Plaza

DNA continuă cercetările în cazul „Cathedral Plaza”

“Decizia Curţii de Apel Iaşi confirmă totodată şi soluţia Curţii de Apel Alba Iulia din 19.01.2011, care stabilea şi ea că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect. Atunci, reprezentanţii Millenium Building Development SRL (MBD) au declarat în mod fals că decizia C.A. era în favoarea lor. În realitate, în istoria litigiului pentru anularea autorizaţiei Cathedral Plaza, Justiţia din România s-a pronunţat de 15 ori în favoarea ARCB, pe când MBD a obţinut o singură soluţie favorabilă, cea a C.A. Ploieşti, şi aceea modificată ulterior”, se mai arată în text.

„O construcţie ilegală nu poate fi menţinută, întrucât contravine chiar noţiunii de drept. Abuzurile promotorului imobiliar al Cathedral Plaza şi ale puterii de stat care i-a permis construirea ilegală trebuie să înceteze. Aşteptăm cu încredere o decizie a justiţiei şi pentru demontarea colosului, într-un stat în care puterea corupţiei şi corupţia puterii se clatină din ce în ce mai tare”, a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.
În comunicat se mai afirmă că ARCB şi Primăria Capitalei sunt angajate în prezent în diferite procese care vizează desfiinţarea construcţiei ilegale.

“Dezavuăm pe această cale încercările promotorilor Cathedral Plaza de a influenţa prin conferinţe de presă şi declaraţii fără acoperire soluţiile pe care urmează a le pronunţa în curând instanţele judecătoreşti, în special Tribunalul Bucureşti şi Judecătoria Sector 1, atât în dosarele penale cât şi în cele civile”, se spune în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite