Noul regulament de parcare din Sectorul 3 a intrat în vigoare

0
Publicat:

Noul regulament de parcare din Sectorul 3, potrivit căruia se va putea atribui al doilea loc pentru apartamentele cu minimum două camere, a intrat în vigoare vineri.

Noul regulament de parcare din Sectorul 3 a intrat în vigoare / Foto Arhivă / Inquam Photos
Noul regulament de parcare din Sectorul 3 a intrat în vigoare / Foto Arhivă / Inquam Photos

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, vineri, AGERPRES, o altă modificare din noul regulament este reprezentată de faptul că 30% din totalul locurilor unei baterii nu vor fi atribuite nominal, pe principiul omul şi locul de parcare. Acestea vor fi alocate nenominal locuitorilor domiciliaţi la adresele arondate conform regulamentului. Aceştia vor avea dreptul să le folosească în funcţie de sosirea la adresă. Ele vor fi marcate diferit şi în teren, dar şi în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au amintit că alte modificări sunt că se vor elibera stickere cu coduri QR beneficiarilor de parcări de reşedinţă, iar aceştia vor trebui să le pună în maşină la loc vizibil, respectiv că toate informările trimise de Primăria Sectorului 3 beneficiarilor parcărilor de reşedinţă se vor face exclusiv online, prin email sau prin SMS.

Posesorii autorizaţiilor emise înainte de 2021 au la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi actualiza datele/documentele.

Pentru a se putea atribui locuri şi persoanelor domiciliate la case, sintagma "apartament" din vechiul regulament este înlocuită cu "imobil". Concret, prevederile sunt valabile pentru persoanele domiciliate în imobilele de pe raza Sectorului 3, scrie Agerpres.

În altă ordine de idei, Primăria Sectorului 3 îi anunţă pe toţi cetăţenii care deţin locuri de parcare de reşedinţă în această zonă administrativă că au la dispoziţie 30 de zile, începând de vineri, pentru a îndepărta orice însemn scris pe asfalt, plăcuţă etc care indică sau sugerează rezervarea locului de parcare.

În caz contrar, după cele 30 de zile, Poliţia Locală îi va amenda pe cei care nu au îndepărtat aceste însemne amplasate fără autorizaţie pe domeniul public.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite