Noaptea Literaturii Europene revine în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto icr.ro
Foto icr.ro

O nouă ediţie a Nopţii Literaturii Europene, reunind sesiuni de lectură şi perfomance-uri, se va desfăşura, sâmbătă, între orele 18:30-21:30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, Librăria Humanitas Kretzulescu, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Piaţa Odeon. Intrarea este gratuită.

Evenimentul va aduce opere literare provenite din 8 ţări europene, de la proză la poezie, urmând ca acestea să fie lecturate de personalităţi cunoscute, precum: Bogdan Albulescu, Ada Navrot sau Sofia Zadar.

„Pentru prima dată în istoria proiectului, această ediţie va avea loc în aer liber, în patru spaţii exterioare localizate pe Calea Victoriei. Acest lucru este posibil datorită proiectului Străzi Deschise, o iniţiativă a Asociaţiei ARCEN, implementată de Primăria Capitalei, ce transformă anumite străzi din centrul capitalei în zone pietonale în timpul zilelor de weekend. Contextul face ca acest eveniment literar să fie accesibil unui public larg, format din trecătorii de toate vârstele, şi nu doar pasionaţilor de literatură europeană", precizează ICR într-un comunicat, scrie Agerpres.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite