„Noaptea cărţilor deschise“ aduce 10.000 de volume gratuite şi flori în Piaţa Universităţii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Mondială a cărţii, 23 aprilie, este sărbătorită astăzi şi în Piaţa Universităţii din Capitală, acolo unde 10.000 de volume vor fi oferite gratuit pasionaţiolor de lectură.

Evenimentul „Noaptea cărţilor deschise“ se află la a doua ediţie în Capitală şi va avea loc în Piaţa Universităţii, începând cu ora 18.00. Pe pagina de Facebook a evenimentului se specifică faptul că pe lângă cărţile oferite gratuit bucureştenilor vor fi împărţite şi flori.

„Pe 23 aprilie, în Piaţa Universităţii (scuarul din faţa sediului central al BCR), vom sărbători lunga şi frumoasa istorie a CĂRŢII, din care şi Litera face parte de un sfert de secol. Începând cu ora 18.00, vom oferi gratuit cititorilor de toate vârstele 10 000 de cărţi însoţite de flori“, precizează organizatorii, care spun că cele 10.000 de volume sunt oferite de Editura Litera.

Totodată, 23 aprilie reprezintă o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes şi William Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au decedat scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov şi Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toţi cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite