Sprijin financiar pentru 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer din Capitală. Cine poate primi 5.850 de lei

0
0

Primarul General a venit cu anunțul referitor la sprijinul care va fi dat doar bucureștenilor sau celor care ar trebui să aibă viză de cel puțin șase luni înainte de depunerea cererii.

Nicușor Dan promovează noi politici FOTO Shutterstock
Nicușor Dan promovează noi politici FOTO Shutterstock

Primăria Municipiului București va sprijini financiar 2.500 de pacienți bolnavi de cancer care au indicație medicală eliberată de oncolog. Fiecare pacient, în funcție de recomandările medicale, va putea beneficia de servicii în valoare de 5.850 de lei, astfel:

- 10 ședințe de kinetoterapie x 135 de lei/ședința;

- 10 ședințe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/ședința

- 10 ședințe de consiliere psihologică (5 adresate pacientului și 5 pacientului împreună cu un aparținător) x 250 de lei/ședința

- O consultație de nutriție oncologică x 300 de lei/consultație”, precizează Nicușor Dan, într-un mesaj.

Proiectul, inițiat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în ședința de vineri și se va desfășura în perioada ianuarie 2023 - decembrie 2024.

Valoarea sumei totale

Finanțarea se face de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și/sau alte surse legal constituite. Bugetul multianual al proiectului este în valoare de 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 și 7.312.500 lei pentru 2024.

Beneficiarii proiectului trebuie să fie pacienți români, cu domiciliul stabil în București (sau cu viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii), diagnosticați cu diferite forme de cancer.

Nicușor Dan mai vrea un mandat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat, săptămâna trecută, că îşi doreşte un nou mandat, explicând că investiţiile cer timp.

„Lucrurile durează în administraţia publică, adică investiţiile pe care le-am făcut anul acesta, le vom face anul viitor în termoficare se vor vedea (...). Când în sfârşit o să scăpăm de problema asta cu căldura în calorifere o să fie din cauză că nu am mai dus banii pe prostii şi i-am dus către termie", a spus Nicuşor Dan, la Digi 24.

În opinia sa, liderii de dreapta au obligaţia de a nu lăsa Bucureştiul pe mâna PSD. „În 2020 (...) am candidat într-un fel de alianţă (...) care a avut un mesaj foarte simplu: administraţia PSD a fost un dezastru la Bucureşti, trebuie să îndreptăm lucrurile. Eu cred că conjunctura din 2024 va fi asemănătoare şi cred că liderii de dreapta au această obligaţie faţă de bucureşteni de a nu lăsa Capitala pe mâna PSD-ului", a afirmat edilul general.

El a spus că oficial PNL sprijină activitatea sa la nivelul Consiliului General. „Este ceea ce contează. ce declară oameni cu diverse poziţii în partid este o chestiune care îi priveşte", a punctat Nicuşor Dan.

Firea, în pole position

În opinia sa, Gabriela Firea (PSD) reprezintă o variantă foarte proastă pentru Bucureşti. „Gabriela Firea a fost un dezastru ca primar pentru Bucureşti. A dus Primăria în faliment (...), e o variantă foarte, foarte proastă pentru Bucureşti", a adăugat Nicuşor Dan.

În cel mai recent sondaj INSCOP, la comanda PNL, Gabriela Firea este de departe favorită pentru a câștiga alegerile din 2024. Nicușor Dan este sub liberalul Ciprian Ciucă (președinte PNL București), dar înaintea lui Vlad Voiculescu, posibilă  variantă a USR.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri