Nicuşor Dan: Peste 6.000 de câini și pisici au fost sterilizați gratuit

0
Publicat:

Peste 6.000 de câini şi pisici au fost sterilizaţi gratuit anul acesta în cadrul campaniilor derulate de Primăria Municipiului București (PMB), prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, a anunțat marți, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: Campaniile de sterilizări gratuite vor continua și în 2023 Foto: Arhivă
Nicușor Dan: Campaniile de sterilizări gratuite vor continua și în 2023 Foto: Arhivă

"În primele patru luni ale anului au fost sterilizate 5.019 animale fără pedigree - 1.152 de câini cu deţinător şi 3.867 de pisici cu şi fără deţinător. Din luna octombrie, de când am început campania de sterilizări gratuite a pisicilor de rasă comună, fără deţinător, au fost sterilizate 918 pisici. Din noiembrie, de când am lansat campania de sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deţinător, au fost sterilizaţi 336 de câini", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Primarul general al Capitalei subliniază că şi anul acesta s-a derulat campania de informare a cetăţenilor privind obligaţia de a-şi microcipa şi steriliza câinii de rasă comună, în cadrul căreia au fost vizitate 9.000 de imobile şi distribuite peste 30.000 de pliante informative.

"Echipe mixte au mers din poartă-n poartă şi au pus în vedere oamenilor să-şi sterilizeze şi microcipeze căţeii. Cei care nu s-au conformat au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Campania a beneficiat de colaborarea ASPA cu Poliţia Locală şi cu PROEDUS şi de sprijinul Poliţiilor Locale Sector 2, 3, 5 şi 6", a explicat Nicușor Dan, adăugând că aceste campanii de sterilizări gratuite vor continua şi în 2023.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite