Nicuşor Dan: Începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti, ce va cuprinde activităţi, printre care se numără tururi ornitologice ghidate, teatru pentru copii, ateliere de creaţie, ateliere de pictură pentru seniori.

FOTO: Administrația Parcului Natural Văcărești
FOTO: Administrația Parcului Natural Văcărești

Programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti se va desfăşura în toate week-end-urile din iulie şi august.

Edilul a precizat, sâmbătă, pe Facebook, că toate activităţile sunt gratuite, scrie Agerpres.

Nicuşor Dan a menţionat că în programul din acest week-end se regăsesc printre altele: "În căutarea sunetelor de păsări", spectacol de teatru cu păpuşi pentru copii - "Povestea unei vulpi şirete", un atelier de pictură pentru seniori, care se va desfăşura sub îndrumarea unui profesor de pictură sau atelierul de educaţie ecologică prin teatru pentru copii.

Activitățile pentru sâmbătă, 8 iulie:

1. Tur Ghidat 8:00-10:00 - Tur ghidat cu tema: "În căutarea sunetelor de păsări" - În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre complexul Asmita Gardens, la ora 7:50. Sunt disponibile 60 de locuri.  

2. Curs de yoga

9:00 - 10:00 - Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață! Sunt disponibile 25 de locuri.

3. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii

9:00 - 9:40 - Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii - "Povestea unei vulpi șirete".

4. Atelier de creație pentru copii

9:50 - 10:30 - Atelier de creație pentru copii - "Vulpea din Parcul Văcărești". La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vulpe pe care o pot lua acasă ca amintire.

5. Atelier de pictat tricouri

10:00-11:00 - Atelier de pictat tricouri. La atelier pot participa copii împreună cu părinți, bunici sau cu alți membri ai familiei. Participanții aduc de acasă un tricou uzat, pe care nu îl mai folosesc, pentru a-l transforma într-un act de creație.

6. Atelier de pictură pentru seniori

9:00 -10:00 - Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite