Nicuşor Dan: Angajaţii primăriei nu vor mai avea locuri de parcare rezervate pe străzile din jurul sediului PMB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Nicuşor Dan
Foto Facebook / Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că, începând din 16 august, niciun angajat al municipalităţii nu va mai avea loc de parcare rezervat pe străzile din jur. Aceste locuri vor fi cu plată şi vor putea fi folosite de oricine.

„Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria. Niciun angajat al Primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. Începând de marţi, toate locurile de parcare din jurul Primăriei vor avea statut de 'parcări albastre' şi vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine doreşte. Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marţi vizează 'parcări albastre'. Nu vor exista modificări la 'parcările albe', parcări de reşedinţă care ţin de Primăriile de sector şi se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii)", a scris edilul, vineri, pe Facebook.

Potrivit primarului, scopul municipalităţii este să descongestioneze traficul în zona centrală şi să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a precizat că este vorba despre peste 150 de locuri de parcare din jurul Primăriei Capitalei.

„Aşa cum am promis, redăm înapoi locurile de parcare, eliberăm trotuarele", a afirmat el.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite