Muzeele Bucureştiului, Opera şi Teatrul Naţional "mor"lent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de angajaţi din teatre sau muzee urmează să fie daţi afară, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, înaintat de Ministerul Culturii.

Conform calculelor autorilor proiectului, prin aceste disponibilizări, statul ar economisi 2,5 milioane de lei, în acest an.

Cele mai multe disponibilizări vor fi făcute la Opera Naţională Română. Instituţia va avea cu 61 de posturi mai puţin. Pe locul doi se află Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, care, potrivit proiectului de hotărâre va avea 43 de posturi în minus.

Şi Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti este nevoit să renunţe la 40 de posturi.

Nici muzeele nu vor scăpa de disponibilizări, potrivit proiectului. Astfel, vor fi disponibilizate 29 de posturi de la Muzeul Naţional de Artă al României,23 de posturi de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, 20 de posturi de la Muzeul Naţional de Istorie a României. În plus, 17 angajaţi ai Muzeului Naţional “Brukenthal” şi 18 ai Muzeului Naţional “Peleş” vor rămâne fără slujbă.

Muzeul Satului din Bucureşti, deşi este cel mai vizitat şi performant, nu va fi ocolit. Instituţia va fi nevoită să concedieze 25 de oameni. "Suntem unul din muzeele cele mai performante ale ţării. Facem faţă cu cinste", a spus Paula Popoiu, directorul Muzeului "Dimitrei Gusti" din Capitală.

Acelaşi proiect mai anunţă disponibilizări de 30 de posturi la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor şi în total 50 de posturi de la Direcţiile judeţene şi Bucureşti pentru cultură.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite