Mii de bucureşteni, o grădiniţă şi o policlinică au rămas fără apă caldă şi căldură. RADET: Se rezolvă în scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 2.000 de bucureşteni, o grădiniţă şi o policlinică au rămas, de marţi, fără apă caldă şi căldură, după cum a declarat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea. Acesta spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că RADET nu şi-a plătit facturile la gaze.

Astăzi, circa 2.000 de oameni, o grădiniţă şi o policlinică au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza faptului că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) nu şi-a plătit facturile la gaze, după cum a anunţat Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei.

„Este vorba despre o centrală termică a RADET-ului, de la Mărăşeşti, la care erau legaţi în jur de 2.000 de oameni, o grădiniţă şi o policlinică“, spune Pieptea. Acesta precizează că această situaţie se poate repeta şi cu alte centrale termice din Bucureşti, întrucât situaţia financiară a regiei este destul de gravă. 

Reprezentanţii RADET au declarat, pentru Adevărul, că în cel mai scurt timp problema va fi remediată, întrucât „s-a discutat deja cu cei de la Distrigaz“. Rămâne de văzut cât de repede vor acţiona aceşita. RADET anunţă încetarea livrării agentului termic (încălzire şi apă caldă de consum) pentru imobilele arondate următoarelor centralelor termice de cvartal:

CT 9 – 10 Mărăşeşti din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 22 - 24, Sector 4 – (1.137 apartamente)

CT 11 Mărăşeşti din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr.15, Sector 4 - (467 apartamente)

CT Direcţie din strada Cavafii Vechi nr.15, Sector 3 - sediul central RADET

CT Garaj din strada Olimpului nr. 86, Sector 4 - sediu zonal RADET

Datoriile înregistrate de RADET la furnizorul de gaze naturale GDF Suez sunt în valoare de 16.253.480, 29 de lei şi reprezintă facturi neachitate din lunile ianuarie şi februarie 2015.

În replică, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că toate facturile la gaze sunt plătite şi că s-a ajuns la această situaţia din cauza faptului că punctul termic nu are avizul de la ISCIR. De asemenea, edilul-şef a precizat că va face tot ce se poate pentru a remedia situaţia, potrivit reprezentanţilor municipalităţii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite