McDonald’s Unirii, amendat cu 50.000 de lei. Ce nereguli au fost găsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 50.000 de lei restaurantul McDonald’s Unirii, din Capitală. Printre neregulile găsite se numără: comercializarea de frișcă vegetală ca frișcă naturală și în camera de refrigerare a fost găsită gheață pe perdea și pe tavan.

McDonald’s Unirii, amendat de ANPC / Foto: Arhivă
McDonald’s Unirii, amendat de ANPC / Foto: Arhivă

Inspectorii ANPC au mai verificat și toate gramajele produselor date spre comercializare și au constatat că somonul vândut în meniul de mic dejun nu ar avea o culoare corespunzătoare, notează Economedia.

„Rezultatele le vom comunica când centralizăm datele”, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

La începutul lunii ianuarie, ANPC a amendat cu 15.000 lei restaurantele McDonald’s Romană și KFC Romană, pentru neconcordanțe între gramajul de prezentare al produselor și gramajul efectiv al produselor vândute.

Reacția McDonald's

„Pentru McDonald’s în România siguranța consumatorilor și satisfacția acestora sunt extrem de importante. Compania impune standarde stricte de siguranță alimentară în toate restaurantele McDonald’s. Acest lucru este posibil datorită procedurilor standardizate, care se aplică pentru a asigura calitate în prepararea și servirea produselor din meniu.

În ceea ce privește inspecția efectuată de ANPC din data de 25 ianuarie 2023 la restaurantul McDonald’s Unirea și situația constatată, asigurăm consumatorii că McDonald’s folosește pentru prepararea produselor sale frișcă din smântână de origine exclusiv animală, fără adaosuri de grăsimi vegetale. De asemenea, McDonald’s comunică transparent și pune la dispoziția consumatorilor informații detaliate despre proveniența ingredientelor folosite, atât în restaurante, cât și pe website-ul companiei și în aplicația de mobil.

Totodată, compania atrage atenția asupra faptului că informațiile preluate în mod eronat de o serie de publicații privind calitatea ingredientelor folosite și mentenanța camerei frigorifice nu sunt fondate, nefiind identificate neregularități în urma acestui control efectuat de autorități”, a transmis compania.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite