Maşinile din secolul trecut au cucerit Capitala. Vezi aici imagini inedite cu automobile unice în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul este, începând de astăzi, locul de întâlnire al pasionaţilor de automobile vechi din ţară. La World Trade Center Bucureşti, au fost expuse zeci de maşini de epocă ce aduc aminte de alte vremuri.

De la modele de Ford din 1913 oldsmobile de la începutul secolului XX, Chevrolet din anii '20, până la Mercedes Benz, din anii '50 sau Morgan-uri din 2010, toate pot fi admirate până la sfârşitul săptămânii.

Expoziţie de maşini de epocă

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

Proprietarii lor şi cluburile de automobile şi-au etalat bijuteriile pe roţi prin centrul Bucureştiului, într-o paradă la care au participat câteva dintre modelele reprezentative anilor '30, un Plymouth  şI un Ford Taunus.

image
Expoziţie de maşini de epocă

„Toate circulă. Pentru şoferii pasionaţi de astfel de maşini e o desfătare pentru că poţi să conduci maşia aşa cum vrei. Punem accent pe momentul de bucurie în care conducem astfel de maşini", a spus Ovidiu Ionescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pasiune cu cheltuilă mare

Pentru colecţionari, maşinile vechi  sunt extrem de preţioase şi proprietarii dedică mult timp şi investesc sume mari de bani în restaurarea şi îngrijirea lor.

image

În timp ce unii achiziţionează maşinile vechi şi se străduiesc să le pună pe picioare, alţii le păstreză cu sfinţenie din tată în fiu.

image

„Cu maşina asa m-au adus de la maternitate, în 1954. E moştenire de familie. Am făcut facultatea cu ea, pe vremea când aveam părul până la umeri. Până în '89 am umblat zi de zi cu ea, acum mai rar. E multă cheltuială, multă muncă",  a spus Ion Mihai, proprietarul unui Ford Taunus din 1937.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite