Mai bine de jumătate dintre bucureşteni preferă clinicile medicale private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui sondaj efectuat de IMAS in luna septembrie, 44% dintre români aleg clinicile particulare. Studiul arată diferenţe notabile între locuitorii din Bucureşti şi cei din alte regiuni ale ţării, în ceea ce priveşte gradul de utilizare a serviciilor medicale.

Studiul arată că 52% dintre bucureșteni preferă să se trateze în clinicile private, în timp ce la nivel local, procentul este în medie de 44%. La nivelul întregii țări, 44% dintre persoane optează pentru clinicile particulare, 51% aleg unitățile de stat, iar 5% au preferat să nu răspundă.

Persoanele care preferă centrele private au vârste cuprinse între 18-44 de ani, provin din orașe medii și mari (cu peste 50.000 de locuitori), au studii superioare și un statut social înalt, cu venituri de peste 750 lei.

În pofida acestor statistici, numărul românilor care merg anual la medic este în continuare foarte mic: 20% dintre persoanele intervievate au afirmat că merg la medic doar o dată pe an; 30% se adresează medicului de 2-3 ori pe an, în timp ce 29% apelează la un doctor de 5-6 ori sau mai des. Dintre persoanele chestionate, 13% nu merg niciodată la medic pe parcursul unui an.

MedLife, cel mai cunoscut jucător de pe piaţa medicală privată

Dintre furnizorii de servicii medicale private, MedLife se mentine in topul notorietatii pentru al doilea an consecutiv. La nivelul capitalei, notorietatea totala a MedLife a crescut la 64,3% in septembrie 2010 (fata de 59,5% in aprilie 2009). Ca notorietate, Medlife are 4.3%, urmează  Biomedica, 3,75%; Medsana – 2,98%; Centrul Medical Unirea – 2,02%, Medicover și Romar cu 1,54%, respectiv 1,44%

Cei mai atenți cu sănătatea lor sunt persoanele din București, care merg la medic de 5-6 ori sau mai des în proporție de 40%, în timp ce la nivel local procentul acestora nu depășește 30%.

Sondajul a fost realizat în luna septembrie 2010, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane, și are o eroare maximă de eșantionare de 3%. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite