Liceu de prestigiu din București, cu risc seismic. Ce planuri au autoritățile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Național „Grigore Moisil” din sectorul 6 al Capitalei este cu risc seismic. Clădirea trebuie demolată și reconstruită una nouă, a declarat primarul Ciprian Ciucu.  Edilul a anunțat că a fost comandată o expertiză din care reiese situația precară a clădirii, pereții fiind foarte crăpați.

Liceul ar putea suferi avarii grave în cazul unui seism mai puternic. Sursa foto: arhivă
Liceul ar putea suferi avarii grave în cazul unui seism mai puternic. Sursa foto: arhivă

„Liceul Grigore Moisil a ținut întotdeauna ștacheta sus, fiind printre primele din București și ne mândrim cu el. Din păcate, clădirea în care funcționează dintotdeauna este cu risc seismic. Am comandat o expertiză care ne-a relevat acest lucru în cursul acestui an”, informează primarul.

„Pereții sunt crăpați, se vede prin ei”

Clădirea, spune primarul, trebuie demolată și construită una nouă. „O vom construi la standarde superioare, în concordanță cu prestigiul său”.

Ciprian Ciucu arată că studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici a fost prezentat Consiliului Local al Sectorului 6. „Sunt șanse mari să accesăm fonduri europene pentru acest proiect. După ce va fi votat proiectul noi suntem pregătiți ca imediat ce se deschide linia de finanțare dedicată școlilor, să aplicăm pentru finanțare! Nu sunt eu omul randărilor, prefer să pun poze cu șantierele sau cu lucrările finalizate, dar de data acesta, fiind un proiect major și reprezentativ, împărtășesc cu dumneavoastră cum va arăta în mare viitoare clădire a Colegiului Național Grigore Moisil. Rezultatele obținute de acest liceu, ne obligă și pe noi să ne îngrijim ca generațiile de elevi care învață aici, sub îndrumarea profesorilor lor, să le oferim cele mai bune condiții și să eliminăm riscul seismic!”, a transmis Ciucu.

Subiectul clădirilor cu risc seismic a revenit în atenția publică după gravul incident de la Odorheiul Secuiesc, în care un băiat de 18 ani a murit strivit de pereții prăbușiți ai imobilului care găzduia internatul unui liceu. Pentru că imobilul era foarte vechi, săpăturile efectuate în vecinătate au condus la prăbușirea pereților, câțiva copii fiind prinși sub dărâmături.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite