Libertatea: Bărbatul din Capitală a fost împuşcat pentru că striga „Covid, Covid“, poliţiştii temându-se că e infectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Găzdac a fost împuşcat de poliţişti pe 22 aprilie.
Alexandru Găzdac a fost împuşcat de poliţişti pe 22 aprilie.

Autopsia lui Alexandru Găzdac, bărbatul împuşcat pe 22 aprilie de unul dintre poliţiştii Secţiei 5 din Capitală, după ce acesta a devenit violent, a fost finalizată luni, după ce a fost amânată din cauza faptului că bărbatul era suspect de infecţie cu coronavirus, transmite Libertatea.

Luni, cadavrul lui Alexandru Găzdac, bărbatul împuşcat acum cinci zile de unul dintre poliţiştii Secţiei 5 din Capitală, a fost autopsiat la IML ”Mina Minovici”. Legiştii au constatat că moartea acestuia a fost cauzată de o puternică hemoragie produsă de cele patru proiectile care l-au nimerit în pulpă, în coapsă, într-o fesă şi în abdomen, scrie Libertatea.

Decizia ca autopsia să fie amânată a fost luată după ce poliţiştii implicaţi în capturarea sa, în timpul unei acţiuni derulate în zorii zilei de 22 aprilie, au relatat că bărbatul, înarmat cu o ţepuşă metalică şi o foarfecă, striga încontinuu „covid, covid!”, moment în care a devenit suspect de coronavirus şi i s-au recoltat probe specifice.

„Rezultatele au sosit la sfârşitul săptămânii trecute, la două zile după incident (n.r. - vineri, 24 aprilie). Abia atunci a fost programată necropsia, când am avut garanţia medicală că bărbatul nu este infectat cu coronavirus. Nu puteam risca să-l autopsiem şi să expunem cadrele medicale. Dar pentru că în weekend nu se fac autopsii, cadavrul a fost examinat azi (n.r. luni 27 aprilie)”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea de ce Alexandru Găzdac a fost autopsiat după cinci zile de la moartea sa.

„Gloanţele l-au nimerit în abdomen, în coapsă, în fesă şi în pulpă. Cauza morţii este hemoragia puternică. A pierdut foarte mult sânge”, au explicat aceleaşi surse.

Bărbatul a fost urmărit de doi agenţi pe scări, iar unul din ei a tras şase focuri, dintre care patru l-au nimerit. Agentul a declarat că a acţionat conform regulamentelor şi că nu se consideră vinovat de moartea lui Alexandru Găzdac, după ce bărbatul l-a atacat şi rănit.

„Poliţistul şi-a susţinut nevinovăţia la audierile care au avut loc imediat după incident. În acest dosar penal, agentul – care nu mai merge o perioadă la serviciu, aşa cum se procedează în situaţii similare soldate cu victimă – are calitatea de suspect de omor. Arma i-a fost luată pentru a fi expertizată balistic”, au adăugat surse judiciare, potrivit Libertatea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite