La o lună de la o încăierare cu bâte și cuțite, Parchetul a pus sub acuzare 17 persoane

0
0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat miercuri că a pus sub acuzare 17 persoane implicate în urmă cu o lună într-o încăierare între două grupuri rivale în centrul Capitalei, unde au fost folosite bâte, ţevi metalice, topoare, cuţite şi macete.

Parchetul a pus sub acuzare 17 persoane care s-au bătut în centrul Bucureștiului Foto: Arhivă
Parchetul a pus sub acuzare 17 persoane care s-au bătut în centrul Bucureștiului Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, 16 dintre persoanele implicate în acea încăierare au fost reţinute marţi pentru 24 de ore, după care au fost puse în libertate, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Acuzaţiile sunt de încăierare şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.Un alt bărbat, acuzat că a rănit un rival cu un cuţit, a fost dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă."În dimineaţa zilei de 26.08.2022, în jurul orei 00,30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, membrii a două grupuri de aproximativ 11, respectiv 13 persoane, s-au întâlnit în municipiul Bucureşti, la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Şos. Mihai Bravu, şi au participat la o încăierare în cadrul căreia s-au agresat reciproc folosind obiecte contondente şi arme albe (bâte, ţevi metalice, topoare, cuţite, macete), evenimentul soldându-se cu avarierea mai multor autovehicule aparţinând celor implicaţi, precum şi cu rănirea mai multor persoane din cele două grupuri.

Una dintre persoanele implicate a fost lovită cu un cuţit de o persoană din grupul advers, cu consecinţa unei plăgi toracice, care i-a pus viaţa în primejdie.

Violenţele exercitate au tulburat ordinea şi liniştea publică, producând indignare şi teamă în rândul persoanelor care au asistat la încăierare", a transmis Parchetul Capitalei.

Marţi dimineaţa, procurorii au efectuat 13 percheziţii domiciliare în acest caz, fiind aduse la audieri 18 persoane.

București


Ultimele știri
Cele mai citite