Judecătorii îl fierb la foc mic pe Gigi Becali. Au amânat pentru 21 mai pronunţarea în dosarul de sechestrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii instanţei supreme au amânat termenul de judecată a dosarului privind sechestrarea celor care i-au furat maşina patronului din Ghencea.

Gigi Becali a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de instanţa supremă pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, aceeaşi soluţie fiind dată şi în cazul gărzilor sale de corp.

Decizia a fost contestată de Parchetul instanţei supreme şi de unii dintre inculpaţii din dosar, iar cauza trebuia să se judece luni la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Mai mulţi inculpaţi au cerut amânarea judecării cauzei pentru a-şi putea angaja apărători, judecătorii stabilind ca discuţiile în acest dosar să înceapă în 21 mai.

Membrii grupării implicate în furtul maşinii lui Becali, în 2009, au fost condamnaţi, la sfârşitul anului trecut, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 la pedepse cuprinse între 4 ani şi 12 ani. Hotărârea nu a fost însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Astfel, Alexandru Ilie, cunoscut drept Sandu Geamănu, a fost condamnat la două pedepse de 6 luni de închisoare pentru două fapte de tăinuire, însă pentru că avea un rest de pedeapsă de executat, după ce a fost liberat condiţionat într-un alt dosar, judecătorii au decis ca acesta să execute, în total, 1.164 de zile de închisoare.

Stan Constantin David a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, Ştefan Mărgean a fost condamnat la 11 ani de închisoare, ca şi Nicolae Tinel şi Adrian Stănilă, în timp ce Paul Sorin Mihalache a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite