Întreținere mai mică la iarnă. Aproape 300 de blocuri din Capitala vor fi reabilitate termic gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile locale din București vor începe un amplu program de reabilitare termică, anul acesta. Numai Primăria Sectorului 6 va anvelopa gratuit aproape 300 de blocuri, astfel încât locuitorii Capitalei vor plăti mai puțin la întreținere în această iarnă.

Numai în sectorul 6, lucrările de reabilitare termică vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, potrivit b365.ro. Astfel, un număr de 231 de blocuri vor fi anvelopate gratuit, în prmă fază, iar peste 10.000 de familii vor plăti mai puțin pentru întreținerea din această iarnă.

Primăria Sectorului 6 are în plan ca, până la sfârșitul acestui an, să reabiliteze termic un numări de 273 de blocuri. Până în prezent, au fost licitate două din cele trei contracte subsecvente de anvelopare, care cuprind un număr de 231 de blocuri. Listele de blocuri incluse în programul de reabilitare termică au fost aprobate în mai multe şedinţe de Consiliu Local Sector 6, în mandatul fostului edil, Cristian Poteraş. Valoarea totală a celor două contracte subsecvente se ridică la aproape  500.000.000 de lei, conform datelor centralizate de administraţia locală.

Pentru cel de-al treilea contract subsecvent, cu un număr de aproape 40 de blocuri, lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului 2013. Ţinând cont că, în Sectorul 6 există în jur de 1.770 de blocuri, după cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, rezultă că până la finalul anului curent vor fi anvelopate circa 15% din imobile.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite